torstai 16. elokuuta 2012

Työmatkan varrelta




Täältä mökiltä tulee työpaikalle 30 km matka. Varsinkin aamuisin olen tehnyt mielenkiintoisia havaintoja:



- Joillakin on mieletön kiire autolla töihin. Matkalla on kaksi 60 km/h rajoituspätkää. Itselläni on yksi sakko alla ja olen ryhtynyt ajelemaan vakionopeuden säätimellä, jotta pysyn varmasti oikeassa nopeudessa. Tiedän myös tarkasti oman autoni nopeusmittarin "valehtelun" ja säädän vauhdin oikeaan nopeuteen. Olen siis varsin lainkuuliainen autoilija tällä hetkellä ja sekös toisia ärsyttää! Jopa ammattiautoilijat ajavat 20 km/h ylinopeutta näillä hitailla pätkillä. Eilenkin bussi ohitti minut ja 10 kilometrin päässä olimme peräkkäin risteyksessä odottamassa!



- Kurkia on paljon! Mökkitien pellolla on usein pariskunta ruokaa etsimässä. Myöhemmin ison tien varressa kahdella eri pellolla näkyy kurkiperheet kahden poikasensa kanssa. Hyvässä lykyssä näen samalla matkalla 10 kurkea. 20 vuotta sitten ei tällaista näkyä olisi voinut kuvitellakaan.



- Useana aamuna on ollut sumuista. Hämähäkin verkot puissa ja pensaissa ovat yhtäkkiä muuttuneet näkyviksi. Hienoja taideteoksia kastepisaroilla kuorrutettuina!



- Työmatka kestää lähes aina 35 minuuttia ja matkan aikana on hyvä kuunnella oppikirjoihin liittyviä CD-levyjä. Oppii esim. uudet laulut ihan huomaamatta!



Ei kommentteja: