sunnuntai 5. elokuuta 2012

Messuavustajana




Tänään lähdin jo yhdeksäksi kirkoon messuavustajaksi. Katsoimme kaikessa rauhassa tehtävät läpi. Olimme jo aiemmin viikolla sopineet toisen avustajan kanssa, että minun kontolleni osuu synnintunnustus, toinen lukukappale ja evankeliumiteksi. Lisäksi toivotan kirkkovieraat tervetulleeksi ovella ja autan suntiota kolehdinkeruussa, jos on tarvis.



Huomasimme heti kirkossa, että jostain syystä mikrofonit kiertävät. Onneksi tulimme ajoissa ja syykin selvisi: Yksi kaiuttimista oli viikolla vaihdettu uuteen ja vaikka asiantuntijat olivat sen miksanneet kuntoon, se ei pelittänyt. Piti kiskaista johto pois, että saimme sen hiljaiseksi. Mikään ei ole niin kauheaa kuin mikkien kiertäminen kesken tilaisuuden!



Itse messu sujui suunnitelmien mukaan ja äänentoistokin oli ok, vaikka yksi kaiutin puuttuikin. Oli ihana olla omassa kotikirkossa pitkästä aikaa. Olen koko kesän käynyt kesämökkiseurakunnan kirkossa.



Naistenpiirin valmistaman kirkkokahvin jälkeen lähdin palauttamaan eilistä mustikkaämpäriä. Loppupäivä onkin sitten sujunut mustikkapiirakan teossa, uidessa ja kauniista ilmasta nauttiessa. Kävimme myös katsomassa Karin vanhempia. Illalla aion jännittää mökillä 100 m juoksun loppukilpailua. Sisareni jää Samuelin ja koiran kanssa mökille kanssani vielä huomiseksi päiväksi. Ihan kivaa viettää aikaa pikkumiehen kanssa!



Ei kommentteja: