tiistai 27. joulukuuta 2011

Tapaninpäiväajelu


Eilen tapanina päätimme lähteä käymään mökillä ja samalla tulisi perinteinen ajelu myös toteutettua. En ole koskaan ollut mökillä joulunpyhinä, mutta nytpä tuli sekin ihme koettua. Tämä lumeton joulu mahdollisti mökkiretken, sillä lumen aikaan sinne ei tavallisella autolla pihaan pääse aurauksesta huolimatta jyrkkien mäkien vuoksi.


Vastassa oli vaahtopäinen järvenselkä, ei lunta missään, mutta aurinko paistoi matalalta. Ei kyllä mitenkään tuntunut joululta! Oli omituinen tunne, mutta silti todella mukavaa. Mukana oli pieni ämpäri kinkun rasvaa, jonka laitoin kompostiin. Se on lähes ongelmajätettä täällä kaupungissa, kun ei oikein tiedä, miten siitä eroon pääsisi: WC-pönttöön ei voi laittaa, ei myöskään bioastiaan, kun ei pysy missään pussissa. Siispä tapaninajelun toinen syy on ollut aina päästä eroon kinkkurasvasta tavalla tai toisella!


Mökillä keikuin rantakivillä kuvia ottaessa ja kastelin housunlahkeet. Keräsin myös mustikanvarpuja metsästä ja putosin pyrstölleni sammalikkoon liukastuttuani ojanpenkassa. Ranne jäi alle ja tuntui ensin kipeältä, mutta ei onneksi murtunut. Tänään on jo ihan ok.


Eipä tästä kuvasta oikein tiedä, mikä vuodenaika on menossa!


Ei kommentteja: