torstai 22. joulukuuta 2011

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki...


Aamulla nukuin pitkään ja hartaasti. Olin päättänyt, että jos herään aikaisin, niin ok, mutta jos nukuttaa, niin nukun. Ja nukuttihan sitä!


Tämä päivä on kulunut viimeisiä ostoksia tehden. Paljon oli väkeä liikkeellä ja varsinkin ruokakaupassa täysiä kärryjä työnneltiin hyllyjen välissä. Vähän huvittaa, kun joulun aikaan ruokakaupat eivät ole kuin muutaman päivän kiinni, mutta ihmiset varaavat aivan taatusti liikaa syömistä näille päiville. Sitten joulun pyhien jälkeen ihmetellään, kun korvista pursuaa jouluruoat ja kaapit ovat vielä pullollaan. Niin inhimillistä, johon minäkin lankean, jos en pidä varaani!


Tänään mietiskelin tarkkaan rosollitarpeiden määrää, jotta en vain tee liikaa. Olenkin vuosien varrella kirjoittanut ylös, minkä kulhollisen verran mitäkin perinnejuttua teen, jotta kaikki varmasti tulee syödyksi.


Kari on väsännyt maalla laatikoita sekä joulukaljaa ja tulee niiden kanssa kohta tänne kaupunkiin. Huomenna tehdään yhdessä rosolli ja kalasalaatti. Ostin kevytsuolattua silliä, jonka piti olla file, mutta huomasin kotona, että se olikin kokonainen! Voih! Onneksi Kari lupasi minut pelastaa ja hoidella otuksen tarjoilukuntoon. En ole mikään ekspertti tuon fileroinnin kanssa. Mutta sitähän varten miehet ovat olemassa! 


Joululaulut soivat, kynttilät palavat, kuusi tuoksuu, kiireet ovat tältä päivältä ohi, joulua on ilmassa...


Ei kommentteja: