sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua...


Kun nuha on jo parempi, olen tänään saanut paljon aikaiseksi. Tämä viikonloppu olikin varattu omille jouluvalmisteluille, joita en juurikaan ole vielä ehtinyt tehdä lahjoja lukuunottamatta.


Kari leipoi pipareita ja ne maistuivat tosi hyviltä, vaikka valmistaikinaa olivatkin. Olen sitä mieltä, että kiireisinä joulunaluspäivinä kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Se, jolla on aikaa alusta pitäen valmistella joulua, sen tehköön, mutta minä en siihen joukkoon kyllä kuulu.


Itse leivoin kuivan kakun, kävin kaupasta hakemassa kinkun ja loppupäivä onkin mennyt siivouksen valmisteluissa. Olen järjestellyt kaikenmoisia ajelehtivia tavaroita paikoilleen, leikannut kukista pois kuivia oksia ja kantanut lehtiä keräykseen. Miten niitäkin on siunaantunut niin mahdottomasti, vaikka päivän lehdet säännöllisesti viedään pois? Viimeisiä lahjoja paketoin ja ehdinpä nukkua virkistävät päiväunetkin.


Ihanaa, kun huomenna tulen kotiin töistä, on koti siivottu joulua varten. Saa levitellä joululiinat ja koristeet ja pikku hiljaa siirtyä rauhalliseen joulunviettoon. Koulu päättyy vasta keskiviikkona, mutta oma joulunviettoni alkaa kyllä aina siivouksen jälkeen puhdasta kotia katsellessa.


...tule, rakas joulu!

Ei kommentteja: