lauantai 17. syyskuuta 2011

Valmista tuli!


Eilen töiden jälkeen lähdin oman tyynyn kera "yökylään" sisareni perheeseen. Sisareni lähti aamulla miehensä kanssa synnyttämään ja minä olin luvannut mennä tyttöjen kanssa yöksi.


Koko ilta oli todella pitkä ja hermostuttava. Tytöt lähtivät pizzalle kavereidensa kanssa ja minä aikani kuluksi siivoilin taloa, kun en osannut joutenkaan olla täpinöissäni. Kyllä odottavan aika on pitkä! Tytöt meinasivat hermostua minuun: "Olet paljon pahempi kuin äiti ja mummo!" Tarkoittivat siivousintoani! Tulipa siinä käytyä pölyrätin kanssa kaikki korkeat paikat läpi kaapinpäällystöineen. (Isännän kalastus- ja maratonpalkinnot olikin hyvä puunata silloin, kun ei ollut itse läsnä!) Lopuksi vielä imuroin talon.


Illalla menimme Emman kanssa saunaan ja löylyssä istuessamme kuulimme vaimeaa puhetta olkkarista. Arvasimme, että nyt kauan kaivattu puhelu on tullut ja ryntäsimme löylyistä pyyhkeisiin kietoutuneena kuuntelemaan. Siellä Anna keskusteli isänsä kanssa: Poika oli syntynyt maailmaan illalla kahdeksan jälkeen sektiolla. Ei ollut laskeutunut ja pää oli niin pahassa asennossa, että ei avautumisen jälkeen edes yritetty ponnistaa, vaan oli päätetty leikata. Vauva oli voinut hyvin koko ajan, mutta äiti oli tietysti väsynyt. Mitat oli pienellä pojalla ne tavalliset: 50 cm ja 3,5 kg.


Voi sitä Emman riemua, kun kuuli olevansa isosisko! Pohti saunassa hartaasti, mitä kaikkea hänen täytyy opetella hoitamisesta. Pähkäili sylissä pitämiset, syöttämiset, mutta vaipan vaihdosta sanoi 10-vuotiaan varmuudella, että sen saa vanhemmat hoitaa!


Yöllä heräsimme ennen yhtä, kun isä väsyneenä tuli kotiin. Saimme nähdä ensimmäiset valokuvat pikkuisesta. Tumma, pitkä tukka näytti olevan, sisarensa nenä, mutta muuten ihan vauvan näköinen söpöliini.


Aamupäivästä perhe lähti ajelemaan Tampereelle uutta tulokasta ja äiti katsomaan. Minä lopettelin vielä siivoukset ja tulin helpottuneena kotiin. Onneksi jännitys on nyt ohitse ja kaikki hyvin. Kyllä syntymän ihme on valtava kokemus... tädillekin!


------------------------------------------------------


Ps. Jälkeenpäin sain tietää, että sektio oli ollut hyvin vaikea. Hyvä, ettei henki mennyt äidiltä! Isä vähän yöllä kaunisteli syntymän tapahtumia meille kertoessaan.

Ei kommentteja: