tiistai 26. huhtikuuta 2011

Takaisin arkeen



Pääsiäisen jälkeen on taas aika palata arkeen. Pääsiäiseni oli eriskummallinen, sillä näin lämmintä aikaa en muista ennen pääsiäisenä viettäneeni. Ihanasta säästä seurasi tietenkin mökillä oloa ja siellä aherrusta riitti. Siivosin ylämökin kuntoon talven jäljiltä ja vähän haravoinkin pihamaata. 



Eilen oli niin lämmintä, että uskaltauduin heittämään talviturkin, vaikka yhtenäinen jääkansi vielä järveä peittikin. Rantaa oli kuitenkin auki viitisen metriä, joten sinne oli hyvä pulahtaa. (Tuosta talviturkin heitosta sen verran, että olin vähän yllytyshullu. Sisarentyttäreni Emman paras kaveri on luokallani ja Emmalta kuulin, että oppilaani on jo käynyt uimassa. Pitihän openkin, tietysti, ettei arkajalaksi luulla. Tosin on ollut aina tapanani uida ensimmäisen kerran talven jälkeen jäiden seassa.)


Eilen illalla kävin siivoamassa äidin asuntoa ikkunaremontin jäljiltä: Mikä kauhea sotku! Onneksi olin läjittänyt huonekalut huoneissa lakanoiden alle ja peittänyt kirjahyllyt ynnä muut. Silti joka puolelle levinnyt pöly ja lika ihan hirvitti. Imuroin lattiat, siirsin huonekalut paikoilleen ja ravistelin suojalakanat. Huomenna tulee rakkaat siivoojamme pesemään ikkunat ja putsimaan paikat. Että he ovatkin ihania ja niin odotettuja! Minulla olisi mennyt viikko siihen urakkaan!


Kyllä kevät on ihanaa, arkikin! Hissiremontti alkaa vapun jälkeen ja taidan hissukseen hävitä maalle. Töissä on sieltä käytävä, mutta tämä kaupunkilaiselämä ei huvita muuten enää yhtään. Kuuntelisin vain linnun laulua ja jäiden lähdön helinää sekä katselisin luonnon kiihkeää kasvua. Miten kevät voikaan olla niin kaunis ja innostava!

Ei kommentteja: