sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Perhosia


Aurinkoinen päivä sai minut pakkaamaan kiireesti eväskorin ja lähtemään mökille. Jo eilen näkyi sitruunaperhosia ja ajattelin näkeväni niitä myös mökillä. Siellä olikin heti vastassa heinikossa yksi, mutta ei sitruuna- vaan neitoperhonen. Nehän lentävät kahdessa sukupolvessa: Ensimmäiset näin keväällä aikaisin ja heinäkuusta syksyyn toiset.



Perhonen lepatteli pitkin pihaa ja laskeutui välillä pitkäksi aikaa maahan. Oli aika kova tuuli ja ihmettelinkin, miten se jaksaa lentää tällaisella ilmalla. Mökillä ollenssani tuuli muuttui melkein myrskysellaiseksi ja perhosetkin hävisivät.


Neitoperhonen on mielestäni yksi kauneimmista. (Haapaperhonen on suosikkini!) Sitruunaperhosia ei mökillä tänään näkynyt.


Lumet ovat sulaneet. Kuvittelin saavani paljon keväthommia tehtyä, mutta kova tuuli sotki kaiken. Haravoimisesta ei tullut mitään, joten leikkasin kuusia. En pidä niistä pihassa yhtään, mutta olen joihinkin paikkoihin niitä kasvattanut näkösuojaksi ja niitä leikkelen, ettei niistä tule metsän puita. Hyvin ovat vielä hallinnassa.


Neljä tuntia sain kulumaan ja sitten lähdin kotiin. Kurkia näin pelloilla kahteenkin otteeseen. Kyllä kevät on kivaa aikaa!

Ei kommentteja: