sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Suuri kerä

 


Olimme perjantaina Tampereella ystäväperheen luona lounaalla ja samalla katsomassa heidän uutta, kaunista kotiaan kaupungin sydämessä. Oli ihana tavata pitkästä aikaa ja taivastella eläkeläisten vapaata elämää - vihdoin ja viimein meillä kaikilla.

Samalla poikettiin vähän shoppailemassa, vaikka huono siinä olenkin. Silmääni osui Seitsemän veljestä -langan isoja 200 gramman keriä alennuksessa. Meillä on vain tarjolla 100 g pieniä, joista en yhtään pidä. Ennen sai 150 g keristä tehdä rauhassa pitkävartisia sukkiakin, mutta nyt pitää aina miettiä, minkälaisiin sukkiin lanka riittää. Lisäksi lanka on ohentunut vuosien varrella ja on muutenkin laadultaan huonompaa kuin ennen. Annoin palautetta Novitalle, mutta turhaan: Kaukaan ei vastannut ja muutenkin oli hankala etsiä osoitetta, mihin sanansa olisi laittanut. Samaa ovat valittaneet muutkin.

Kun kutoo paljon, ei aina viitsi ostaa kalliita lankoja. Markettien langat ovat edullisia ja värejä on paljon. Tosin olen joskus pettynyt myös käsityöliikkeiden kalliimpiin lankoihin. 

Ryhdyin tekemään oranssinruskeasta langasta pitkävartisia sukkia, kun 200 g kerästä varmasti riittää. Löysin malliksi joskus aiemmin omasta päästä tekemäni harmaat sukat. Muunsin mallia taas vähän, jotta aivot saavat työtä eivätkä kutistu rusinaksi, kuten iäkäs kummitätini minua viisaasti neuvoi. 😂

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai, miten ihana väri! Terkuin viininpunaissa kulkeva sukkajalka BB

Jaana kirjoitti...

Täältä niitä saa lisää... vink, vink!