sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Kakkujen pyöräytystä


Eläkkeellä on mukavaa :>) kun ehtii vaikka mitä! Leipominen jäi vähiin työaikana, mutta tänä syksynä olen leiponut lähes joka viikko. 

Lokakuussa oli sisarenpojan lentopallojoukkueen vuoro pitää viikonloppuisin urheilutalon kahviota. Säälin sisartani, jonka olisi työpäivän päätteeksi pitänyt ryhtyä vääntämään kahvioon jotain tarjottavaa, ja lupasin ottaa osaa urakkaan. Leivoinkin pellillisen puolukkapiirakkaa kolmena viikonloppuna peräkkäin, ja hyvin oli kelvannut joka muru kahvittelijoille. Joukkue sai itselleen kahvilan tuoton, joten nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen leivontatalkoilu meni hyvillä mielin.

Piirakoiden leipomisen yhteydessä säästin energiaa ja tein samalla meille jotain - piirakkaa tai kakkua. Pappilan elämää -blogista olen aikoinani napannut piimäkakun reseptin ja sitä olen monesti tehnyt. Kiitos jakamisesta! Mausteita vaihdellen saa monen makuista ja kakusta tulee ihanan mehevä, kun siinä ei ole munaa laisinkaan. Lisäksi minua kiehtoo leipomisessa kerettiläisesti aina "nopeasti ja helposti" -ajatus. Piimäkakussa vain sekoitetaan aineet ja se on siinä! Tunnissa on kakut uunissa, tarvikkeet kaapissa ja asiatkin pestyinä.

Täksi viikonlopuksi tein kaksi maustekakkua. Toinen jäi meille ja toinen matkasi sisareni perheeseen työn raskaan raatajien iloksi. 

Pappilan mummon piimäkakku 

5 dl jauhoja

3 dl piimää (kermaviili käy myös)

2-3 dl sokeria

1 dl voita sulatettuna

2 tl soodaa

1 tl neilikkaa

1-2 tl kanelia

1tl inkivääriä

Sekoita, paista 175-200 astetta n. 40-50 min. uunista riippuen.

Ja hyvää tuli!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä. Terkuin Kipa

Jaana kirjoitti...

:>) Toivottavasti pidät!