Piirakoiden leipomisen yhteydessä säästin energiaa ja tein samalla meille jotain - piirakkaa tai kakkua. Pappilan elämää -blogista olen aikoinani napannut piimäkakun reseptin ja sitä olen monesti tehnyt. Kiitos jakamisesta! Mausteita vaihdellen saa monen makuista ja kakusta tulee ihanan mehevä, kun siinä ei ole munaa laisinkaan. Lisäksi minua kiehtoo leipomisessa kerettiläisesti aina "nopeasti ja helposti" -ajatus. Piimäkakussa vain sekoitetaan aineet ja se on siinä! Tunnissa on kakut uunissa, tarvikkeet kaapissa ja asiatkin pestyinä.
Täksi viikonlopuksi tein kaksi maustekakkua. Toinen jäi meille ja toinen matkasi sisareni perheeseen työn raskaan raatajien iloksi.
Pappilan mummon piimäkakku
5 dl jauhoja
3 dl piimää (kermaviili käy myös)
2-3 dl sokeria
1 dl voita sulatettuna
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1-2 tl kanelia
1tl inkivääriä
Sekoita, paista 175-200 astetta n. 40-50 min. uunista riippuen.
Ja hyvää tuli!
2 kommenttia:
Kiitos reseptistä. Terkuin Kipa
:>) Toivottavasti pidät!
Lähetä kommentti