sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Adventin tunnelmaa


Perjantaina hiivin entisen kouluni adventtihartauteen kirkkoon. Vähän pitää välillä fiilistellä, vaikkei muuten töihin ole ikävä. Samalla vein perinteiset villasukat arvottavaksi opettajanhuoneeseen, kuten niin monet kerrat aiemminkin.


Nuorisopappi ja -ohjaaja pitivät yhdessä tilaisuuden, ja saarnan aikana adventtikalenterin neljästä luukusta tuli neljä esinettä, jotka liittyivät adventtiin. Esiopetus ja ykkös-kakkoset jaksoivat hyvin kuunnella.


Yhdessä laulettiin tuttuja adventtivirsiä ja Hoosianna kajahti. Se on joskus oppilaille mieleen jäävä laulu, jota toivotiin musiikkitunneillakin.


Lopuksi tutustuttiin kirkon sivuikkunoille tehtyihin pikkualttareihin, joissa aiheena oli Jeesuksen syntymään liittyvät asiat. Illalla kaupungin joulunavauksessa kirkko oli auki, jolloin kaikki halukkaat pääsivät tutustumaan niihin ja kuuntelemaan taustalla kanttorin soittamaa joulumusiikkia.


Tuttuja oppilaita oli hartaudessa mukana ja oli kiva vilkutella heille sekä vaihtaa työtovereiden kanssa muutama sana. Heillä työ vain kiihtyy joulua kohti, mutta minä saan jatkaa adventtiaikaa ensimmäisen kerran rauhallisissa tunnelmissa. Ihmeellistä!

Ei kommentteja: