perjantai 11. kesäkuuta 2021

Kärräilyä

 


Aamulla heräsin aikaisin. Järvi oli tyyni ja linnut liversivät. Päätin ryhtyä heti työn touhuun, sillä pilkotut puut odottivat kärräystä liiteriin ja päivästä oli tulossa kuuma. Hyttysten vuoksi puin tuulipuvun päälleni ja saappaat jalkaan. Hupunkin laitoin tiiviisti päähän ja työhanskat käteen. Ei kiusanneet ötökät.


Ensiksi piti miettiä, mitä kautta pääsen kottikärryjen kanssa liiterille. Meidän mökkimaasto on kimuranttia, mutta polkua pitkin pidemmän lenkin kautta kärryt kulkivat ihan kohtuullisesti. Kovin täyteen en kärryjä uskaltanut laittaa, ettei koko kuorma kaadu kapealla polulla varvikkoon. Välillä kivi tai puun juuri tökkäsi, mutta aina yli päästiin.

Homma sujui joutuisasti ja pinoamisen jälkeen oli sen verran kuuma, että lähdin heti uimaan. Vasta sitten ryhdyin aamupalalle. Tuli hyvä mieli, kun päivän homma tuli tehdyksi ajoissa ja lopun päivää sai puuhailla, mitä mieleen juolahti.

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

ihanaa toimintaa... kiva siellä mökillä. Meillä nyt tosin suomen mökki myyty eli siitä ei onneksi tarvitse huolehtia. Eihän tuossa mennyt kuin 5 v myyntiyritykessä... vaikka olikin Saimaan varrella....

Jaana kirjoitti...

Hyvä, että saitte myytyä mökin. Tosi kurjaa olisi ollut korona-aikana sieltä käsin hoitaa mökkiasioita.

Meillä on ollut täällä kivat kesäkelit tässä kuussa. Nyt hiukan viileämpää myrskyn jälkeen, mutta huomenna lämpiää ja loppuviikolla jo hellelukemia, ihanaa! Teillähän sitä lämpöä aina riittää...