keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Hasselbackan perunoita ja kanaa

 


Toissa viikonloppuna kävimme "esi-isien" mailla viemässä haudoille orvokkeja. Samalla poikkesimme kaupassa ja ostimme paikallisen leipomon pullaa ja leipää. Ne on todettu maukkaiksi ja erilaisiksi verrattuna oman paikkakunnan tuotteisiin. Samalla mukaan tarttui kokonainen valmiiksi maustettu, raaka kana.

Teimme hasselbackan perunoita, jotka ovat varsin simppelit valmistaa: Pesty peruna kuorineen puukauhaan ja sitten viilletään viillot kauhan reunaan saakka, jotta perunan alareuna pysyy ehjänä. Sitten suolaa päälle ja hiukan oliiviöljyä. Laitoimme perunat uuniin yhdessä kanan kanssa ja valkosipulinkynsiä mukaan.


A vot! Tuli maukasta syötävää takkatulen räskyessä ja lämmittäessä viileänä lauantaipäivänä. 

Ei kommentteja: