tiistai 8. kesäkuuta 2021

Aamukävely pihamaalla

 


Kun aamulla avasi mökin oven, ulkona vastaan hiipi lumoava pihlajankukkien tuoksu. Lähes kaikki pihlajat - pienimmätkin - kukkivat ja vielä runsaasti. Jos tuo kukkamäärä tuottaa saman verran marjoja syksyllä, on linnuilla oikeat pidot!


Kesäaamuna on hauska yöpaidassa kuljeskella ja tutkia luontoa pihapiirissä. Kivikkoni on kukassa, vaikka talven jäljiltä näytti ihan ränsistyneeltä. Olin varma, että puolet kukista on kuollut. Eipä mitä, kaikki näyttävät olevat hyvin hengissä ja pitkin alkukesää kivikko kukkii erilaisin värein. Nyt pinkkiä ja keltaista, toisella puolen myös valkoista. 

Tänään näimme harmaapäätikan koivun rungolla, mutta kamera ei tietenkään ollut lähettyvillä. Lintu oli niin arka, että hävisi meidät huomatessaan syvemmälle metsän siimekseen. 

Tämä oli minulle ensi kerta, kun olen harmaapäätikan tavannut luonnossa. Tunnistin sen kyllä heti. Kaunis lintu ja haavan rungon väritys. Se kai viihtyykin haavikoissa mielellään.


Aamukävely pihapiirissä päättyi uintiretkeen. Siitepölylautat valtaavat rannan ja ensin täytyy huiskia niitä kauemmaksi. Onneksi tämä vaihe luonnossa menee pikaisesti ohitse. Samaa toivon myös hyttysarmeijalle. Ensimmäinen viikko inisijöiden esiinmarssia takana, toinen edessä. Sitten yhtaikaa kuoriutunut sukupolvi kuolee ja toivottavasti seuraava on lukumäärältään pienempi. Nyt ininää riittää!

Ei kommentteja: