tiistai 22. joulukuuta 2020

Jouluboksi

 


Perjantaina alkoi joululoma - siunattu loma! Korona-aika koulussa on ollut ikimuistoinen, ja kiitollisuudella painoin koulun oven takanani kiinni kolmeksi viikoksi. Selvisimme ilman sairastumisia tai altistumisia.  Loma alkoi tavallista aiemmin ja kestää ruhtinaallisen kauan, joten kerrankin suunnitelmat osuivat enmmänkin kuin kohdalleen.

Sunnuntaina saimme jouluyllätyksen: Sisareni oli tilannut meille Ravintola Göstan jouluboksin. Herkuttelimme neljännen adventtisunnuntain kunniaksi kotona ihanilla mauilla pitemmän kaavan mukaan.


Alkuruokana oli mausteista kurpitsakeittoa, talon mallasleipää, omenapuulla kylmäsavustettua kirjolohta sekä maa-artisokka-mätimoussea. Oi, oli ihania makuja ja keitto samettisen pehmeästi makuhermoja hivelevää.

Pääruoaksi oli ankankoipi-rilletteä, Nooran kotisinappia ja lisäksi keitimme perunoita. Rillette maistui aivan ihanalta ja meidän oma osuutemme - kaupan perunalajikekin - osui kohdalleen.


Jälkiruoaksi saimme vuohenmaito gruyerea, viikunahilloketta, appelsiinilla maustettua suklaakakkua ja vadelmaa. Palan painikkeena oli tilkkanen madeiraa omasta kaapista.

Kiitos Johanna ja perhe ihanasta lahjasta. Kyllä nautimme!

4 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Voi nam, miten herkulliselta kuulostaa!

Jaana kirjoitti...

Ja maistui myös! :>)

pappilanmummo kirjoitti...

Kateellisena katselin kuvia ja luin kertomuksen.

Jaana kirjoitti...

Oli kyllä kiva ja maistuva yllätys!