lauantai 12. joulukuuta 2020

Glamouria

 


Tällä viikolla on ollut työhön liittyviä hauskoja tapahtumia. Keskiviikkona kävimme herkuttelemassa paikallisessa kahvilassa osana tyky-toimintaa, ja torstaina oli vuorossa ammattiyhdistyksen tarjoamat kahvit Gustaf-museon Glamour-näyttelyn yhteydessä. 


Näyttelyssä oli teatteri- ja elokuvapuvustamo Tirelli Costumin palkittuja pukuja tunnetuista  klassikkoelokuvista.


Vau, kyllä olivat hienoja! Maria Callas, Mattia Sbragia, Donald Sutherland, Kristin Scott... Arvostettujen näyttelijöiden sekä oopperalaulajien nimiä vain vilisi kylteissä.


Pukuja sekä muita asusteita oli tutuista produktioista: Englantilainen potilas, Amadeus, Ludwig II, Casanova, Kristuksen kärsimyskertomus, Medeia, Anna Karenina, Kuinka äkäpussi kesytetään... Tuttuja nimiä monilta vuosikymmeniltä.


Tuntui hauskalta ajatella, että juuri näitä pukuja näyttelijät olivat oikeasti kantaneet päällään filmauksissa ja esityksissä.


Hmm... Naisten uumat näyttivät todella kapeilta. 


Museossa oli myös mielenkiintoinen ateljee ompelutarvikkeineen.


Kierroksen päätteeksi oli tarjolla kahvin kanssa suolaista tai makeaa. Minä valitsin tällä kertaa herkullisen suolaisen piirakan, jossa oli paistettua tomaattia, pinaattia ja vaikka mitä muuta herkkua. Kaikkea en edes tunnistanut nimeltä.


Näyttely oli mielenkiintoinen ja sisälsi ruhtinaallisesti kauneutta korona-arjen vastapainoksi. Museokierroksen turvallisuuteen on tietenkin huolellisesti panostettu ja iltapäivä oli hiljainen. Sain ihan yksin kiireettömästi vaellella näyttelytilasta toiseen.


Näyttely on tarjolla 10.1.21 saakka. Kannattaa tutustua!

Ei kommentteja: