tiistai 5. maaliskuuta 2019

Yskin ja yskin ja yskin...


Jo ennen talvilomaa oli parin viikon aikana tunne, että sairastun flunssaan. Työpaikalla oli niin oppilas- kuin henkilökuntakatoa, ja liikkeellä sekä vatsatautia kuin flunssaakin. Tuntemukset kuitenkin painuivat aina pois. Mietiskelin, että ehkäpä minä tapani mukaan sairastun vasta lomalla. Niinhän siinä sitten kävi! 

Alkuloman olin terveenä, mutta sitten alkoi limainen yskä ja yökuumeilu. Kotiin palattuani oli pakko käydä työterveydessä ja lääkekuurihan sieltä tuli. En ole kahteenkymmeneen vuoteen joutunut antibioottia käyttämään, mutta nyt on pakko.  Lääkäri epäili, että virustauti on muuttunut bakteeriperäiseksi, ehkä jopa mykoplasmaa... Viikon sairausloma ja katsotaan, loppuuko tämä kuumeen sahaaminen ja yskiminen. Onneksi ei ollut kuitenkaan merkkejä keuhkokuumeesta. Tässä iässä senkin olemassaolo pitää aina muistaa.

Kyllä Suomessa on hyvä terveydenhoito, vaikka muustakin puhutaan. Edellisiltana varasin ajan netissä, pääsin etuajassa sisään ja kymmenessä minuutissa olin jo ulkona. Ystävällistä, tehokasta ja hauskana lisänä lääkärin loppukommentti: "Takuu on voimassa! Jos tämä ei tehoa, tulet uudelleen!"

Olo on kaikin puolin pehmeä ja väsynyt. Ihanaa, kun saa vain olla ja levätä ... ja yskiä yskimisestä päästyään. No, kai se yskä loppuu, kun on tarpeeksi köhinyt!

5 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Paranemisia! Samaa tautia täälläkin podettiin noin kuukausi sitten. Samaa lääkettäkin otettiin (oikeastaan ainoa antibiootti, jota uskallan ottaa, kun olen penisilliinille allerginen). Nyt onneksi jo ihan ok, mutta yskä jatkui monta viikkoa, vaikka muita oireita ei ollut.

Maisakaisa kirjoitti...

Toivottavasti olet jo parantunut! Tunnolliset työntekijät sairastuvat usein lomilla...

Jaana kirjoitti...

Tita: Kiitos! Minullakin tämä yskiminen voi kestää, vaikka muuten jo parempi olo onkin.

Maisakaisa: Työt alkoivat tänään sairausloman jälkeen. Vielä en ihan parhaassa iskussa ole, mutta ehkäpä tämä tästä. Kunhan vain ääni kestäisi!

Arja kirjoitti...

Kun olin opena, sairastin lomat. Nyt kun poika on opena, hänellä sama juttu.
Paranemista toivotellen, voimia työhön.

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Antibiootti puree ja vähitellen voimat palautuvat ja yskäkin hellittää. Sitkeä tauti - neljään vuoteen en ole ollut näin kipeä.