lauantai 30. maaliskuuta 2019

Synttäreillä


Vuodet kuluvat hurjaa vauhtia! Tänään juhlimme päivällisen merkeissä lankoani - kolmen lapsen isää. Hän täyttää huomenna 50 vuotta.


Juhlimme Vuorenmajalla, joka nimensä mukaisesti on ravintola mäen päällä, jonne vie jyrkkä ylämäki. Aamulla tuli viesti, että ylös pääsee varmasti vain nelivedolla. Niinpä juhlaväki ahtautui vain muutamaan autoon, jotka varmasti pääsevät jäistä tietä ylös. Meitäkin oli autossa hetkellisesti kuusi, mutta ei matkakaan ollut kuin muutama sata metriä. Ja ylös päästiin! Tämä oli juhlan jännittävin osuus. ;>)


Ravintolaa pitää suomalais-sveitsiläinen aviopari, jotka ovat asuneet Sveitsissä pitkään. Joitain vuosia sitten he muuttivat tälle seudulle ja laittoivat ostamaansa "majaan" ravintolan. Vuorenmaja on nimensä mukaisesti pieni ja intiimi viinitupa, joka tarjoaa myös maukasta keski-eurooppalaista ruokaa. Alunperin se on v. 1928 valmistunut "huvimatkatupa hiihtäjiä varten", jotka saattoivat poiketa juomassa kupposen kuumaa mehua hiihtolenkin varrella keskellä kaunista luonnonsuojelualuetta. Pitkään tupa oli autiona, kunnes se ensin kunnostettiin ja toimii nyt kesäisin oluttupana ja tilauksesta muulloinkin ravintolana.


Me söimme synttärisankarin valitseman saksalaisen menun: Samettista perunakeittoa pretzeleillä, pehmeäksi haudutettua porsaan varraspaistia, punakaalia ja spätzleä olutkastikkeella sekä jälkiruokana jäätelöä marjahillokkeella. Maukasta, täyttävää ja hiukan erilaista...


Viinilistasta meille suositeltiin kevyttä saksalaista valkoviiniä sekä samansta maasta kotoisin olevaa punaviiniä, jotka molemmat sopivat oikein hyvin täydentämään ruoan makumaailmaa. Tietenkin olutta oli myös tarjolla. Seurueemme kaksi alaikäistä nauttivat Herra Hakkaraisen limua. 

Meillä oli oikein mukavat viisikymppiset rennossa sukulaisseurassa. Juhlittava sai lahjaksi mm. maitokärryt, joita tarvitaan - kalastamisessa!?! Minulle jäi vähän hämäräksi, kalastetaanko talvella pilkkien vai vedetäänkö kärryllä uistelukamoja kesällä veneeseen. Paremmin mieleeni jäi hauska merkinantotorvi ja pahan päivän varalle työntöaisaan jemmattu "aikuisten juoma", kuten 7-vuotias asian ilmaisi. No, päivänsankari, intohimoinen kalastaja varmasti tietää kärryjen tarkoituksen varsin tarkkaan.

Juhlat ovat mukavia. Ja ainahan syy löytyy kunnon kekkereiden viettämiseen!

Ei kommentteja: