keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Fysioterapia


Viimeisen viikon ajan on olkapäätäni tutkittu oikein urakalla. Ortopedillä kävin viimeeksi ja hänen apunsa oli lähete fysioterapiaan. Olkapäiden leikkaukset ja tähystykset omassa kiertäjäkalvosinoireyhtymässä tuottavat usein huonon tuloksen, mutta "hyvällä kuntoutuksella" olkapää saadaan oireettomaksi. Kalkkikertymät häipyvät itsestään ajan kanssa. Tulehdus lakkaa, kun kivun aikaansaama virheasento puretaan pois. 

Olen jo syksystä saakka tehnyt kuminauhajumppaa fyssarin ohjeiden mukaan. Nyt sitten jatketaan pidemmällä fysioterapialla ja toivotaan parasta. Ainakin nyt tiedetään, missä on vika ja mitä tehdään syksyisen hakuammunnan sijaan. 

Työmaata siis riittää... 

2 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Minullakin on kahteen otteeseen ollut olkapään kanssa ongelmia. Eka kerralla sain kuminauhajumppaohjelman, ja se auttoi hyvin.
Toisella kerralla sanottiin, että kuminauhajutut ovat ihan passé, ja nykyisin suositaan staattisia pitoja. Kummallakin kerralla kivut säännöllisellä harjoittelulla katosivat, joten tarvittaessa voin palata harjoitteisiin. (Muulloinhan ei muista kuin silloin, kun kivut taas alkavat.) Minlla syynä ovat kulumat eli artroosi eli kai se tarkoittaa nivelrikkoa sielläkin.

Jaana kirjoitti...

Juuri julkaistiin englantilainen tutkimus, jossa ahtaan olkapään leikkaus oli tuonut saman avun kuin lumeleikkaus. Lohduttavaa! Luonto korjaa, kun ihminen vähän jumpalla avittaa.

Harmillisia nuo kulumat. Minulla ei onneksi niitä ole vaivana, onhan tuossa tulehduksessakin jo tarpeeksi.