sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Viileä viikonloppu


Lauantai oli aurinkoinen aamusta saakka, mutta suurin osa päivästä kului töitä tehden veso-päivässä. Ihan hyvä koulutus ja herkullinen ruoka kaksine kahveineen. Keskiviikkona jatketaan, mutta silloin on vain puolikas veso tiedossa. 

Veson jälkeen lähdin mökille sulkemaan alamökin auki unohtuneita ovia. Sää oli vielä illallakin aurinkoinen mutta viileä. Istuin vähän aikaa keinussa ja kiersin valkovuokkopaikat läpi. Ei ollut vielä yhtään kukkaa auki, nuppuja vain näkyi.


Mökiltä tultuani sain kaksi vierasta. Kummityttö tuli pikkuveljensä kanssa sirkuksesta jäätelölle ja meillä oli niin mukava ilta. 

Sirkuksesta oli paljon kerrottavaa: lehmiä, hevosia, surmanajajia ja kotiin mukaan oli tarttunut vielä hyrräkin, jonka siivekkeet loistivat valaistuna! Pikkumies oli ratsastanut isolla hevosella, josta kuva lähetettiin minullekin. Selvisi myös vieno navetanhaju sirkuskävijöiden vaatteissa: Lehmät olivat jättäneet jälkensä estraadille!


Tämä sunnuntai on sujunut lepäillen. Olin aamulla messussa ja iltapäivällä sain hyvän lounaan, joka koostui uunissa haudutetusta porosta, bataattimuhennoksesta ja porkkanalisukkeesta. Alkuruokana oli sienikeittoa. Oli niin hyvää... Kiitos kokille!

Vähän ärsytti, kun heräsin aamulla jo kuudelta, vaikka olisi saanut nukkua pitkään. Niinpä iltapäivällä nukuin kunnon päiväunet. Ulkona oli viileä tuuli, mutta pieni kävelylenkki teki hyvää. 

Iloisin mielin uuteen viikkoon. Saammekohan taas lunta?

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Taas lumihiutaleita on putoillut - tänään vielä keskiviikkonakin ja näillä seuduinkin. Talvi vai kevät?

Jaana kirjoitti...

Käy kuin Pekka Poudalle: Nauramatta ei näitä säitä voi seurata!