sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Päivänpaistetta ja Buranaa

                       

Aurinkoinen ja lämmin sunnuntaipäivä illassa. Järvi on peilityyni, käki kukkuu ja peipposet visertävät vieläkin, vaikka jo neljältä aamulla aloittivat. Lepoviikonloppu alkaa olla takana.

Sain oppilaiden arvostelut valmiiksi viikolla, joten nyt on voinut vain olla ja levätä. Tulikin tarpeeseen, sillä viikolla iski hammassärky ja perjantaina pääsin lääkäriin. Apu tuli, mutta vieläkin on pitänyt syödä Buranaa, eilen oikein urakalla. Onneksi tänään olen selvinnyt vain yhdellä tabletilla, joten katastrofi ehkä selätettiin ja hammas säästyy. Kaikkea vaivaa tulee, kun vanhenee!

Eilen ajelimme isäni suvun mailla, ja kävin istuttamassa isovanhempieni haudalle orvokkeja. Samalla reissulla söimme "ulkona" herkullisen lounaan erään leipomon ravintolassa. Maistuva kokonaisuus, joka alkoi ihanalla sipulikeitolla ja pidin myös kovasti täytetyistä paprikoista. Jälkiruoaksi oli täytekakkua, joka tietysti kruunasi kaiken. 

Tänään söimme kuhaa kermaviilikastikkeella. Päivästä tuli oikein kaunis ja lämmin, joten olimme auringossa ja vain nautimme kesäpäivästä. Eilen satoi pitkästä aikaa, joten luonto roihahti kasvuun. Vain tervalepät ja tammi ovat vielä ihan alkutekijöissään.

Viimeinen työviikko alkaa. Vuosi on ollut todella hektinen ja raskas. Ihanaa ajatella, että selvittiin kunnialla ja kohta saa levätä. Lauantaina oman työn kevätjuhlan lisäksi juhlin peruskoulun päättävää sisarentytärtä sekä kummitytön lakkiaisia. Moninkertaista iloista juhlaa...

Tuntuu siltä, että töissä kiire, muutos ja epävarmuus ovat tulleet jäädäkseen. Täytyy vain sopeutua keskittymällä olennaiseen ja kitkemällä kaikki rönsyt tietoisesti pois. Nykypäivän työpaikalla työ ei tekemällä lopu, vaan aina tulee lisää, vaikka kuinka uurastaisit pöytäsi tyhjäksi. Tähän on vain sopeuduttava.

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hammassärky on inhottavaa - osanottoni.
Sade on antanut virkeyttä luonnolle ja mikä tuoksu sateen jälkeen ilmaantukaan! Ihanaa.
Ja mukavaa kesän odotusta mukavassa seurassa. Sekin on iso ilon aihe.
Vaikka on ollut raskas talvi, niin on siinä ollut mukavaakin!

Jaana kirjoitti...

Nyt maanantaina hammas jo oikein hyvä. En ole enää tarvinnut särkylääkettä, onneksi!

Kiitos! Kesä tulee, ihanaa...

Tita kirjoitti...

Toivottavasti hammas jättää rauhaan. Eikä se ole iästä kiinni, kyllä nuoremmillekin tulee hammasoireita. Mä pelkään hammaslääkäriä kuin ruttoa ja käyn siksi kerran vuodessa. Ei tule yleensä mitään muuta kuin putsaus ja fluoraus. Olen nimittäin itselleni selittänyt, että käy kerran vuodessa, niin tule mitään suurta. Pelko on perua alakouluajalta, jolloin porattiin juureen asti ilman puudutusta.
Kesän tuloa ei voi estää! Hyviä juhlia ja toivottavasti säät suosivat!

Maisakaisa kirjoitti...

Olet oikeassa työmäärän ja kiireen suhteen! Koskaan ei ole sellaista tunnetta, että nyt olen riittävän hyvin kaiken tehnyt. Kiky lisäsi meillä vielä kokouksia 24 tunnilla - muulla henkilökunnalla 6 min päivässä. Meillähän kuusiminuutiset hujahtelevat noin vain, kun ei ole työaikaa vaan urakkatyö.

Pian on armas aika ja saa taas vähän aikaa ELÄÄ omannäköistä elämää ilman työhuolia... jippii!