torstai 11. toukokuuta 2017

Koleus

                        
Ulkona sataa välillä isoja lumihiutaleita, välillä paistaa aurinko. Mökkiläisen sää on vaihtelevaa, mutta ei haittaa. Sisällä on lämmintä ja mukavaa. 

Luin päivän Aamulehdestä, että ilmakehän lämpötila selittää kevään säitä. Ylhäällä noin kilometrin korkeudessa on nyt kylmempää kuin talvella. Jos näin kylmä ilmakehä olisi ollut joitain kuukausia sitten, meillä olisi ollut paukkupakkaset. Ilmakehän lämpötilat ovat nyt nurin niskoin. Ilmankos järven päällä tuiskuttaa nytkin lunta. 

Viikonlopun jälkeen ilmavirtaukset kääntyvät lounaan puolelle, joten toivossa on jopa 15 asteen lämpötiloja. Äitienpäivä vielä hytistään ja taidetaan kastuakin. No, vesisade tekisi hyvää rutikuivalle pintamaalle ja raikastaisi ilman.

Ajoin tänään ensimmäisen kerran autolla mökille. Tien loppupää on vieläkin muhkurainen ja ohjata saa kieli keskellä suuta, jotta pohja ei ota kiinni. Onneksi on korkea maavara autossa. Hyvässä muistissa on mökkitie 16 vuoden ajalta, jotka olen mökillä toukokuusta syyskuulle viettänyt. En muista näin kovaa routimista milloinkaan aiemmin.

Mieli ja ajatus lepää, kun katselee ulos varhaiskevään maisemaa. Toukokuu tosin kohta puolessa välissä, mutta aika karun näköinen luonto meillä on. Sipulikukat kukkivat, mutta valkovuokkokin pitää kukkansa visusti nupulla. Hiirenkorvia ei näy. Mutta ehkä ensi viikolla?

2 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Ihanan viihtyisän näköistä mökillä.

Jaana kirjoitti...

Kiitos!