tiistai 1. heinäkuuta 2014

Rastas


Tänään olin kastelemassa vanhassa pystyyn nostetussa veneenpuolikkaassa majailevia orvokkeja. Yhtäkkiä alkoi rastas hyökkäillä päälleni. Se teki monta syöksyä ja aina vain lähemmäksi. Katsoin parhaaksi perääntyä kauemmaksi. Aikani seurattuani huomasin, että rastaalla oli pesä kirjosiepon pöntön päällä kukkaveneen vieressä.


Myöhemmin katselin ikkunasta, miten emo kiskoi nurmikolta monta matoa esiin. Sitten se keräsi ne nokkaansa ja lähti viemään poikasilleen. Ylämökin ympärillä oleva luonnonnurmi näyttää olevan sille mieluinen matojen etsimispaikka. Napsin ikkunan läpi muutamat kuvat.


4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Rastaita pyörii täälläkin pihanurmikolla matoja etsien. Kai ne saavatkin, koska siinä usein ovat. Kuulemma ne koputtelevat maata ja mato tulee kurkistamaan, mitä täällä tapahtuu ;)

Jaana kirjoitti...

Lintuja on hauska seurata. Kesäisin minulla on siihen aikaa

Tita kirjoitti...

Hyvä kun et kuule saanut pommia niskaasi! Muistan takavuosina, kun Jussi päätti ulkoiluttaa meidän silloista Brandy-kissaa rantapuistikossa Lauttasaaressa. Brandy-parka poistui paikalta yltäpäältä rastaankakassa...ja mikä vielä kauheampaa...joutui pesuun.

Jaana kirjoitti...

Niinpä! Onneksi peräännyin ajoissa.

Voi Brandy-parkaa! Muistan, kun omat kissani pelkäsivät mökillä palokärkeä. Kun kuulivat sen äänen, luikkivat korvat luimussa maha maata viistäen sisälle!