maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pihahommia


Kyllä sitä on höpsö keväällä! Kukkia pitää olla joka paikassa ja näin helteillä ei meinaa ehtiä kastella niin nopeasti, kun toisesta päästä kukat jo alkavat lurppia!

Mystisestä siemenpussista, jonka keväällä kylvin, tuli kauniita ruiskukkia, lempisellaisiani! Nyt niitä on ulkona ja sisällä maljakossa. Ne ovat niin kauniita mutta aika pitkiä. Ukkossade ne laittaa sileäksi, jos rankasti lähipäivinä sataa. Pitää muistaa nyt nauttia, kun vielä kukoistavat.


Kukkien kastelun lisäksi vietin neljä tuntia puutalkoissa. Sahasin vaahterasta ja männyistä alaoksia pois. Siirsin puolitoista puupinollista polttopuita uuteen paikkaan ja lisäksi tein kaatuneen koivun isoista oksista oksaleikkurilla kalikoita. Niillä lämmittelen saunaa pari kertaa. Itse runko jäi moottorisahamiehen pilkottavaksi. Ehkä sellainen vielä pihaan ilmestyy ;=) Toivossa elän...

Oli hauskaa pulikoida välillä uimassa ja taas jatkaa työ tekoa. Päivä ei ollut niin helteinen kuin edelliset, joten oli mukava käyttää se hikisiin hommiin. Työasiatkin alkavat mielessä pyöriä, joten huomenna jotain ihan muuta luvassa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä saatiin vihdoin vesiletku järvestä tuomaan veden ylös mäelle.

Jaana kirjoitti...

Se on mainio juttu. Säästää voimia ja helpottaa kummasti elämää.