torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäpäivää...

                                 

Ihanan aurinkoinen kesäpäivä ollut tänään. Aamulla aikaisin ennen kuutta oli sakea sumu mökin ympärillä. Parinkymmenen metrin päässä olevaa järveäkään ei näkynyt. Myöhemmin herätessäni aurinko paistoi täydeltä terältä ja sumu oli tiessään.

                                 

Aamupäivästä pesin keittiön matot. Meillä on säästetty vanhan hetekan puolikas siihen touhuun. Ylämökin nurmikolla kaukana järvestä sujuu pesu sutjakasti eivätkä vedetkään valu järveen. Olin viikko sitten pesemässä oikein matonpesupaikalla osan, mutta nyt en viitsinyt muutaman maton takia sinne lähteä.

                                  

Mattopyykin jälkeen juoksin vedessä lähes puoli tuntia. Ihanaa, kun vesi on lämmennyt ja vesijuoksukin onnistuu. Vähän vilu oli jälkeenpäin, joten luin kirjaa napasillani auringossa. Välillä tuli pilvet eteen pidemmäksi aikaa, joten kääriydyin torkkupeiton alle odottelemaan lämpöä. 

Kesken kaiken ilmestyi pihaan kaksi miestä moottorisahan kanssa. Mökkimme takana olevan metsän omistaja tuli poikansa kanssa kaatamaan tiemme varressa olevaa koivua, joka on ollut pahasti kallellaan. Juuri ja juuri ehdin luikahtaa pukemaan mekon päälle, etteivät yllättäneet ihan ilkosillaan! ;=)

Vielä pitäisi napsia rinteestä pois pihlajantaimia, jotka innolla valtaisivat kaikki paikat. En tiedä, viitsinkö vai nautiskelenko kirjan luvusta. Niin mukavaa, kun voi puuhastella ulkona kaikenlaista tai vain olla. Kesäpäivän viettoa parhaimmillaan!

3 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Oi miten hyvä idea tuo heteka! Minun olisi pitänyt tänään pestä mökillä pari pientä mattoa, mutta en keksinyt mitään sopivaa alustaa, kun en halua laiturilla pestä. Pitää viedä matot kaupunkiin mukana, mutta en tiedä, saanko niitä takaisin ennen ensi kesää.

Ihanan kaunis kesäpäivä täälläkin. Nyt on järvi peilityyni.

pappilanmummo kirjoitti...

Mattopyykki on mukavaa ja etenkin sen jälkeinen puhtaan maton tuoksu. Heteka hieno idea, vaan onko sinulla letku vai kannoitko veden?

Jaana kirjoitti...

Hetekan päällä on ihan näppärä pestä. Minulla on vesiletku ja pumppu nostaa veden, niin ei tarvitse edes vettä ämpärillä raahata.