tiistai 21. tammikuuta 2014

Hidas elämä


Merkillistä olla sairauslomalla, kun ei tunne yhtään itseään sairaaksi - vain hitaaksi!

Kun oikea käsi oikeakätisellä on huomattavasti huonompi kuin tavallisesti, elämä hidastuu. Kun ei tarvitse olla työssä, tämä "yksikätisen" hitaus tuntuu levolta. Ei raivostuta, ei harmita. Kipua ei ole, kun sormi on lastoitettu liikkumattomaksi.

Aamutoimet oli tehty yhteentoista mennessä. Kaikki työskentely sujuu kirjaimellisesti vasenkätisesti ja vähän hankalasti. Minä olen niin vahvasti oikeakätinen, että mikään ei oikein tunnu onnistuvan luontevasti vasurilla. Mutta sitä vartenhan sairausloma on, että on aikaa näihin tavallisíin päivän puuhiin, jotka terveellä kädellä sujuisivat näpsäkästi.

Istuin pitkään ikkunan ääressä ja vain katselin ulos kaunista luontoa ja välillä räpsin kuvia. Kaikki on valkoisen kuuran peitossa. Aurinko paistoi ja oli niin kaunista.


Kävin ulkona pitkällä kävelylenkillä. Sairaalassa neuvottiin laittamaan villasukka käteen, mutta minultapa löytyi niin suuret lapaset, että sain lastan mahdutettua siihen. Hain äidinkin kävelemään ja kiersimme yhdessä pienen lenkin. Jatkoin siitä vielä yksin eteenpäin.

Iltapäivällä sisarentytär poikkesi ja teimme yhdessä läksyt sekä autoin biologian kokeeseen valmistautumisessa. Myöhemmin ystävä poikkesi katsomassa ja toi tuliaisiksi itsetehtyä ruisleipää, hirvikeittoa ja marjapuuroa. Olipa ihana yllätys!

Illalla painiskelin kokouksessa vaikeiden asioiden äärellä. Onneksi en ollut sihteeri tai pöytäkirjan tarkastaja, sillä yhtään muistiinpanoa ei tullut tehdyksi sattuneesta syystä!

Nyt lähden taiteilemaan itseäni yöpuulle. Hampaiden pesu vasurilla on yllättävän vaikeaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuossa sairastamisessa on hyvää ja huonoa - toivottavasti positiivinen mieli kuitenkin.

Jaana kirjoitti...

Tässä sairastamisessa lähes kaikki on plussan puolella, sillä kipua ei ole - vain hidasteita!

Mieli on luottavainen, että käsi paranee hyvin, sillä ei tämä loukkaantuminen mielestäni kovin vakavalta vaikuttanut. Tosin minulla ei kyllä ole mitään kokemuksia tällaisista käsivammoista.