perjantai 17. tammikuuta 2014

Elämän talossa


Elämän puu, Tays ja Radius - tuovat paljon muistoja mieleen!

Äidin kanssa olimme tänään sairaalassa hänen rintasyöpänsä kolmivuotiskontrollissa. Ajattelin etukäteen, että nyt vain kuvataan ja sitten myöhemmin on lääkäriaika, jolloin käydään tulokset läpi. Tampereelle ajellessani tajusin kuitenkin, että ultraava lääkäri saattaa kertoa heti löydöksestä - enkä ollut varautunut ainakaan siihen, että jotain pahaa löytyy!

Ihmismieli on kummallinen! Aina omien kontrollieni yhteydessä valmistauduin jotenkin siihen, että tulos voi olla myös muuta kuin toivoin. Sen ainoan kerran, kun menin "soitellen sotaan", löytyikin ihmeteltävää, josta alkoi parin kuukauden piina. Onneksi oli väärä hälytys!

Autossa mietiskelin, miten reagoin, jos äidiltä löytyykin jotain kurjaa. Olen aika vahvaa tekoa, joten tiesin siitäkin selviytyväni. Päätin jättää tuloksen Herran huomaan! Mielestäni hyvä valinta.

Äidille tehtiin mammografia sekä ultraääni ja onneksi kaikki oli hyvin. Saimme heti tietää tulokset. Siis ihanaa! Ei Kuoleman talo, kuten äiti sairaalaa joskus nimittää vaan Elämän talo. Mieli on kevyt...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuo kuvakin kertoo ilosta ja elämästä.
Ja tuossa vieressä oleva kuva talvisesta hiihtoladusta: todella: tätä toivomme. Noin kuukausi aikaa Finlandiaan ja alla vasta 5 kilometriä...

Jaana kirjoitti...

Kyllä sitä lunta vielä tulee! Tampereella oli enemmän kuin meillä. Täällä ehkä sentin verran maassa!