perjantai 21. syyskuuta 2012

Kaksi tornia ikkunasta


 



Kodin kolmesta ikkunasta näkyy tämä sama maisema vähän eri kulmista: Kaksi tornia, joista toinen on kyllä tehtaan savupiippu. Niin, ja näkyyhän siellä vielä kolmantena pieni piippukin. Maisemaa on kiva katsella päivittäin, kun näin syksyllä väritys muuttuu ja on tällä hetkellä jo varsin syksyinen.



Lopuista ikkunoista näkyy enemmän metsää ja lehtien pudottua tulee järvikin esiin sekä kaupungin keskustan tuntumassa oleva lampi. Kesäaikaan vesi vain pilkistää sieltä, täältä. Keväisin ja loppusyksystä on mukava katsella joutsenia, jotka kaartaen laskeutuvat veteen. Korkealla asumisessa on hyvänä puolena huikeat maisemat.



Viime päivinä on ollut synkän mustia pilviä, joita kirkas auringonpaiste vielä terästää. Aamulla näytti taivaanranta siltä, kuin olisi asunut vuoristossa: Mustan taivaankannen reunoilla oli kirkasta, johon matalalla roikkuvat teräväreunaiset pilvet tekivät vuoristosilhuettia. Oli hauskan näköistä! Harmi, ettei ollut aikaa kuvata, kun samalla laittelin itseäni työkuntoon ja keittelin puuroa.



Viikonloppu edessä, ihanaa! Nautitaan...



Ei kommentteja: