torstai 28. kesäkuuta 2012

Pianon mestarikurssilla




Tänään sain mahdollisuuden osallistua kuunteluoppilaana Eero Heinosen pianon mestarikurssille kaupunkimme musiikkijuhlilla. Eero Heinonen on lied-pianisti, kamarimuusikko ja Sibelius-Akatemian pianonsoiton dosentti. Hänen Sibelius-levytyksensä ovat saaneet paljon kansainvälistä huomiota ja hän pitää säännöllisesti mestarikursseja.



Saimme seurata kahden oppilaan opetusta. Toista oppilasta hän opetti suomeksi, toista englanniksi. Oppilaat soittivat ensin teoksensa läpi ja sen jälkeen sitä kahlattiin uudestaan opettajan huomioiden avulla. Kuulimme yhden Beethovenin pianosonaateista ja bagatelleja.



Oli hienoa seurata pedagogin arvostavaa opetusta. Kaikki sujui myönteisessä ja kannustavassa hengessä. Opettajan kielikuvat sekä oma malli soittamisessa saivat asiat menemään hyvin perille ja oli hienoa huomata, kuinka nuori pianisti ymmärsi opettajansa ajatukset. Hän kannustaa oppilasta ajattelemaan omilla aivoillaan. Se näkyi selvästi koko ajan. Opettaja ei antanut valmiita ratkaisuja vaan vaihtoehtoja.



Kaksi ja puolituntinen kului kuin siivillä. Koin seuraamisen äärettömän mielenkiintoisena ja aion mennä seuraamaan muidenkin mestarikurssien opettajien opetusta, joihin on mahdollista yleisön osallistua. Oli niin kivaa tänään!



Ei kommentteja: