keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Alppikotka




Kummityttöni lähti partiomatkalle Keski-Eurooppaan. Pääkohde on Sveitsin Kandersteg, International Scout Center, jossa on kansainvälinen leiri. Matka on kulkenut Baltian maiden läpi Varsovaan ja Krakovaan. Eilen olivat vierailleet Auschwitzissa. Kohde oli varmasti vaikuttava. En ole itse sillä käynyt, mutta Dachaussa olen, joten voin kuvitella, miltä tuntuu käydä tässä järkyttävässä historiallisessa paikassa.



Matka jatkuu Sveitsistä vielä Saksaan, jossa Hannoverissa retkeläiset tapaavat toisia partiolaisia, kuten ovat tavanneet kaikissa muissakin paikoissa. Kotiin he palaavat juhannussunnuntaina, jolloin yli kaksi viikkoa on vierähtänyt reissussa.



Neljätoistavuotiaalle on varmasti elämys reissata bussilla mielenkiintoisissa paikoissa ja leireillä muiden maiden partiolaisten kanssa. Tätikin saa seurata matkaa netin välityksellä. Nykyajan venpaimet ovat hieno juttu, kun voi lukea matkapäiväkirjaa ja olla ajan hermolla yhdessä matkalaisten kanssa.



Nyt on tiedossa vaellusta tsekkimaastossa vesisateessa. Mutta partiolaisillehan se ei ole ongelma ollenkaan, korkeintaan hidaste!



Ei kommentteja: