sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Lunta lapioimassa


Lauantaina olin pitkästä aikaa mökillä. Tie oli aurattu ja koskematon hanki odotti pihassa. Tartuin riuskasti lapionvarteen ja pakkaslunta oli helppo heitellä. Polut pihapiiriin syntyivät helposti. Lunta on niin vähän, että moneen vuoteen polkujentekourakka ei ole ollut näin mukava!


Ylämökin alaverannalla ei ole kattoa, joten se piti tyhjentää myös. Muistan, kuinka viime talvena sen hiki hatussa tyhjensin pari kertaa, kun lunta oli vaikka toisille jakaa. Nyt sekin homma oli nopeasti tehty. Toivottavasti lunta ei enää kauheasti tule. Tämä määrä riittäisi minulle varsin mainiosti.


Järvellä ei ollut kukaan liikkunut. Ei näkynyt latuja, ei moottorikelkan jälkiä, ei talviverkkoja. Yleensä tähän aikaan on jo kaikkia. Nyt oli pitkään niin heikot jäät, että varotuksia ilmeisesti kuunneltiin. Viime pakkasjakso on varmasti vahvistanut jäät jo kantaviksi.


Jytky-karhu oli saanut komean lumimanttelin harteilleen. Siellä se hartaana suoritti vartiointitehtäväänsä. Tuli niin ikävä kevättä ja mökkikauden aloittajaisia!


 

Ei kommentteja: