lauantai 18. helmikuuta 2012

Jäänveistoa


    



Tulimme juuri katsomasta jäänveistokisaa. Kaupungissamme kilpailee 6 jäänveiston huippujoukkuetta ympäri maailman. Aiheena on Eläinten karnevaali ja töitä on työstetty perjantaista saakka. Huomenna klo 16 pitäisi olla valmista.



Joukkueet muotoilevat teoksensa 15 lohkareesta, joista yksi painaa 240 kg. Suomen joukkueen aihe on merellinen Sealevel ja kaksi kalaakin oli äsken valmiina. Kiinalaisilla henkiin oli  herännyt upea joutsen ja muillakin joukkueilla oli jo jotain ymmärrettävää valmiina. Alueelle oli vapaa pääsy, josta kiitos kuuluu Kauko Sorjosen säätiölle. Liput liehuivat, yleisöä oli paljon ja oheistoimintana laskivat lapset 20 metriä pitkää liukumäkeä. Sisällä Klubilla oli koululaisten piirustuksia samasta aiheesta yli 500. Tarjolla oli ruokaa, kahvia ja virvokkeita niin sisällä kuin ulkonakin.



Eilen jo kävimme katsomassa ensimmäisen kerran ja huomenna pitää mennä kuvaamaan valmiita töitä. Illalla työt ovat värivalaistuja, jolloin ne pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.



Todella mukava koko perheen tapahtuma! Ainoa miinuspuoli oli hyytävä viima. Meidänkin piti vilukissoina mennä sisälle syömään ja lämmittelemään.







Ei kommentteja: