sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Fenkolihauki


Kävimme pyryssä ja tuulessa katsomassa, kuinka jääveistokset olivat edistyneet. Kovasti olivat muuttuneet eilisestä. Aivan mielettömän hienoja taideteoksia! Äitinikin oli mukana ja tuli meille sitten syömään.



Kari oli ottanut  pakkasesta nelikiloisen hauen fileet ja retken jälkeen herkuttelimme fenkolihauella. Tosin toiseen fileeseen laitoin fenkolin sijaan sitruunapippuria. Tuli todella ihanaa lämpimien kasviksien ja ohralisäkkeen kanssa.



Fenkolihauki uunissa



haukifileitä

suolaa

fenkolia

sitruunaa

tilliä

kaprista

oliivisiivuja

purjoa

kolmen sipulin kermaa

vähän juustoraastetta



Laitoin hauen leivinpaperin päälle ja fileeseen kaikki muut, mutta päällimmäiseksi juustoraasteen ja sen päälle vielä kerman. Sitten paketoin kalan leivinpaperiin ja paistoin puoli tuntia 175-asteisessa uunissa.



Lisukkeeksi haudutin pannulla kaupan pakasteesta uunijuureksia basilikalla, timjamilla ja hunajalla maustettuna. Lisäkkeenä oli keitettyä ohraa.



Nam, kuinka ihana pyrypäivän sunnuntairuoka ja sitten jotkut vielä haukea hylkivät!





Ei kommentteja: