tiistai 1. maaliskuuta 2011

Laskettelun iloa


Tänään kävimme toimittelemassa asioita lähikaupungissa ja samalla meillä oli treffit erään muusikon kanssa kahvilassa. Hän piffasi meille hyvät laskiaispullakahvit ja saimme hoidettua asian, jonka vuoksi olimme liikkeellä.


Sen jälkeen ajelimme läheiseen laskettelukeskukseen. Meillä on aina hiihtolomalla tapana käydä siellä. Väkeä oli paikat pullollaan, nyt kylläkin enimmäkseen suomalaisia. Joululomalla venäläiset olivat pääosassa. Kaikkiin rinteisiin näytti riittävän väkeä ja pikkuväen rinteessä oli ihan tungostakin.


Ihmettelen aina hurjapäitä, jotka kovalla vauhdilla päästelevät rinteen lähes suorin suksin alas. Toinen hämmästyksen aihe ovat pienet tiitiäiset, jotka kokonsa puolesta meinaavat hukkua suuren kypäränsä alle. Nuorena jotkut aloittavat harrastuksensa! Oikeastaan on kumma, että rinteissä niin vähän tapahtuu mitään pahoja turmia, kun ottaa huomioon, miten monenlaista laskijaa mukana on ja väkeä paljon pienellä alueella.


Porojakin oli paikalla. Kyytiin olisi päässyt, jos olisi ollut valmis maksamaan - sievoisen summan, luulisin! Eläimet olivat kauniita sarvipäitä, mutta jotenkin näyttivät oudoilta täällä etelämmässä. Sesongista otetaan kaikki irti, ymmärrän kyllä sen.


Pilvistä oli koko päivän ja hiihtoretkikin jäi välistä. Nyt aion mennä saunaan. Ja sen jälkeen seurata, miten Heikkisen Matti saa kultansa. Hyvä Matti ja Suomen mieshiihto!

Ei kommentteja: