perjantai 4. maaliskuuta 2011

Fenkolilohta, nam-nam!


Aamulla käytin äitiä tikkien poistossa. Toinen haavoista oli vähän auki, mutta onneksi "kotihoitsumme" (=sisareni) palaa huomenna talvilomalta ja saa ryhtyä vuorostaan hoivaamaan äitsykkää. Toivottavasti haavasta ei tule mitään riesaa. Sitä hartaasti toivon!


Kun tulimme tänne maalle takaisin, ryhdyimme heiti laittamaan ruokaa. TÄMÄ EI OLE MIKÄÄN RUOKABLOGI, mutta pakko on hehkuttaa äskeistä lounasta. Ostin heräteostoksena norjalaista lohifilettä palan. En edes pidä lohesta, mutta ajattelin, että siitä saa nopeasti ruokaa. Kotona huomasimme, etten muistanut ostaa purjoa, en sitruunaa, en tillä, en siis mitään mukavaa lohen kanssa! On tämäkin ruuanlaittoa!


Kaapista löytyi sitruunapippuria ja sitä laitoimme suolan lisäksi. Sitten osui käteen myöskin fenkolia ja lisäsimme sitäkin ja paistoimme kalan uunissa. Tein perunamuusin ja salaatin.


Ja voi, miten oli hyvää! En ole koskaan fenkolia käyttänyt, mutta sehän tekee lohestakin ihan syötävän makuisen. Kari keitti eilen taas punajuuria ja laittoi mausteliemeen ja niitä söimme lisukkeena salaatin kanssa. Oli todella hyvää ja nopeaa ruokaa. Fenkoli on mukavan makuinen mauste kalan kanssa. Suosittelen!

Ei kommentteja: