torstai 30. syyskuuta 2010

Sibeliuksen helmiä koululaisille


Ihana konsertti! Vieläkin ajatukset viipyilevät työpäivän tähtihetkessä...


Tänään kaupunki tarjosi perusopetuksen oppilaille Konserttikeskuksen tuottaman konsertin Sibeliuksen helmiä. Esiintyjinä olivat sellisti Jussi Makkonen, joka myös juonsi konsertin, ja pianisti Rait Karm. Konsertti oli upea. Parisataa vuotta vanha sello soi niin hienosti, vaikka liikuntasalissa oltiinkin. Ainoa miinus oli salin vanha piano, joka ei ihan täydellisesti tukenut soittajaansa, mutta ei nyt ihan häirinnytkään. Se soitin meni tietenkin koulun piikkiin!


Konsertissa kuultiin Sibeliukselta tuttuja kappaleita kuten Kuusi, Valse triste ja Finlandia mielenkiintoisesti sekä lapsentajuisesti juonnettuna. Finlandian olen kuullut tavallisten orkesteriversioiden lisäksi urkuversiona ja myös hanurilla soitettuna, mutta piano & sello -yhdistelmä oli ihan uusi. Oppilaat käyttäytyivät hyvin ja varmasti osasyy oli hienosti suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus. Toki heitä myös luokissa ennalta muistutettiin konserttikäyttäytymisestä. Juonnossa tuli muutama yksityiskohta, jotka olivat minullekin uusia. Oli kaikenkaikkiaan mieleenpainuva kokemus!


Hienoa, että kaupunki satsaa lasten taideopetukseen! Tämä oli jo toinen konsertti alakoululaisille, sillä elokuussa olimme seurakunnan Urkuviikon tarjoamassa koululaiskonsertissa. Meillä on kuvataiteen puolelta menossa myös projekti, joka jalkauttaa taiteilijat kouluun. Meidän koulussa asia järjestetään taidepäivän muodossa ilmeisesti jo ennen syyslomaa. Iloitsen kovasti taiteen vahvasta läsnäolosta koulupäivissämme. Toivottavasti siitä jää oppilaille siemeniä tulevaisuutta varten ja voisivat tavalla tai toisella nauttia taiteen suomista elämyksistä jatkossakin!

Ei kommentteja: