sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Aurinkoinen sunnuntai


Voi, mikä ihana syysilma ollut aamusta alkaen. Lähdin kirkkoon ja siellä oli nimikkolähetin matkaansiunaaminen. Siunausta tarvitaan maapallon toisella puolella aivan erilaisissa olosuhteissa ja kulttuurissa tärkeää työtä tehdessä. Olisi ollut myös lähetyslounas, jonne äiti olisi vielä minut piffannut, mutta minun piti kiirehtiä kierrätyspäivään.


Kyläyhdistyksen vanhalla koululla vietettiin kierrätyspäivää ja sinne lastasin auton takapenkin täyteen vaatteita ja muita tavaroita. Myöhemmin huomasin, että yksi lampunvarjostin vielä unohtui! Ihana oli päästä näistä tavaroista eroon ja jospa ne vielä ilahduttaisivat jotain muuta ihmistä. Kuunneltiin esitys kierrättämisestä ja jätteiden lajittelusta, syötiin hyvää hernekeittoa ja ostin vielä mukaani pussin munkkeja sisareni perheeseen vietäväksi. Katsoin voitokseni, että koppaan ei lähtenyt MITÄÄN muuta tavaraa mukaan! (Vielä olisi alavarastossa ja komeroissa roinaa vaikka millä mitalla pois vietäväksi. Kun vain saisi aikaiseksi niitä lajitella.)


Kari jäi sinne vielä nauttimaan sosiaalisesta tapahtumasta, mutta minä ajelin mökille. Mökkitien varrelle oli pysäköity auto ja hirvimies punaisessa liivissään seisoskeli tien vieressä. Alue oli pitkään riistanrauhoitusaluetta, mutta nyt taitaa olla toisin. Pienenä huutelin laiturilla:"Tulkaa sorsat tänne turvaan, täällä ei teitä ammuta!" Kauhean suopeasti en pyssymiehistä ajattele, mutta jokainen saa tietenkin harrastaa, mitä haluaa.


Kuvasin kauniita rantoja ja mökillä kantelin tavaroita talvisäilöön. Lämmöt jo katkaistiin viikolla sisältä. Oli niin kaunista ja syksyistä. Ruska loistaa jo heleästi. Pihassa oli neljä isoa kärpässientä ja koivun kannossa kamalasti jotain muita. Vesi on noussut järvessä.


     


Tiistaina taidan tulla Nella-koiran kanssa mökille uudelleen. On luvattu kivaa ilmaa ja Nella saa juosta vapaana. Nautitaan varmaan molemmat.

Ei kommentteja: