tiistai 28. helmikuuta 2023

Villasukkakävelyllä

 


Neuloin pienistä jämänyttyröistä ihan kauheat, iloisenkirjavat villasukat, mutta niillä oli oma, tärkeä tarkoituksensa: villasukkakävely lumihangessa. Sisarentyttö oli kokeillut monet päällekkäiset sukat jalassa kävelyä ulkona jo ennen joulua ja kehui sitä kovasti minulle. Vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla.


Sunnuntaina mökiltä lähtiessäni laitoin neljät villasukat jalkaan ja kengät koriin. Sitten vain sukkasillani kävelin mökkitietä autolle noin kilometrin verran. Kylläpä tuntui hauskalta: Ihan kuin olisi paljain jaloin kävellyt, paitsi että ei jalkapohjia pistellyt laisinkaan. Sukissa oli hyvä kitka ja jalat sekä sukat olivat kävelyn jälkeen ihan kuivat. Tiellä oli neulasia, mutta ne eivät olleet tarttuneet sukanpohjiin. Vain yhden neulasen jälkeenpäin irrottelin.

Metka kävely ja hauskat jäljet jäivät tielle. Ensi kerralla tepastelen niillä mökin pihassa.

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Kuulostaa kivalta kokemukselta. Ja ihana auringonpaiste, itse tosin olen niin allerginen lumelle, että saan sydämentykytyksiä pelkästä ajatuksesta :) Meilläkin on tosin taas ollut kylmät yöt, vain +9 aamulla eli hanskat käteen.

Jaana kirjoitti...

Kevät keikkuen tulevi, teilläkin!

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa kiva kokeilu!