maanantai 27. joulukuuta 2021

Välipäivien iloja

 


Mökkijoulu jatkuu leppoisissa tunnelmissa.


Joka päivä olen kävellyt pienen lenkin, vaikka polvi ei vielä kunnossa olekaan. Onneksi ei tarvitse enää syödä särkylääkkeitä eikä kyynärsauvojakaan tarvita. Kylmäpussi sen sijaan on ahkerassa käytössä kävelyn jälkeen. Ulkona olen yrittänyt kuunnella susilauman ulvontaa, kun se lähes naapurissa jolkottelee. Hiljaisuutta ovat pitäneet. Ehkä niilläkin joulurauha menossa!


Otin kotoa mukaan joulunviettoon monta lukematonta lehteä, jota ei työn tohinassa ehtinyt vilkaistakaan. Lomalla on mukava rauhassa niitä lueskella. Yksi näistä oli Aamulehden 140-vuotisjuhlanumero. Pitkään menikin eilen tapaninpäivänä sen parissa ja samalla joululauluja kuunnellen. Lukeminen ja joulumusiikki kuuluvat ehdottomasti joululoman viettoon.


Iltaisin on mukava sytytellä ulos lyhtyjä ja soihtuja. Sää on ollut vanhan ajan joulujen kaltainen eli lunta ja kunnon pakkasia. Kevyttä pakkaslunta on ollut hauska työnnellä pihassa, vaikka lumitöitä ei tarvitsisikaan tehdä, kun traktori ne hoitelee. 


Joulukirkko jäi tänä vuonna välistä, sillä odottelen vielä kolmatta rokotusta, jonka saan onneksi heti uuden vuoden jälkeen. Ketään emme ole tavanneet joulun aikaan, mutta videopuheluita on soiteltu. Mahtavaa, että on nykypäivän tekniikka arkisessa käytössä. Iloitsen, kun on saanut aamulla nukkua pitkään ja jouluruokia on riittänyt tähän päivään saakka. Saa vain olla ja levätä. Mikäpä tässä on joululomaa vietellessä! ☺️

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihanaa, joululomalla mökillä!
Sitä olen kaipaillut jo vuosia, mutta kun mökkini ei ole talviasuttava, niin se on jäänyt koska mies ei halua lähteä kotoa jouluksi minnekään.

Jaana kirjoitti...

Ei meidänkään omalla mökillä voi talvella asustella, mutta onneksi on näitä toisten omia, joita voi vuokrata. Nyt oli jo viides joulu tällä vieraalla, mutta niin tutuksi tulleella mökillä. Vuosi sitten oltiinkin kotona joulua.