keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Harmitusta

 


Toinen polvi on kenkkuillut pari viikkoa. Buranalla on käyty työssä ihan kohtalaisen mukavasti, paitsi eilen. Yhtäkkiä polvi lakkasi töissä toimimasta, enkä voinut ottaa sillä askeltakaan. Onneksi terveyskeskuksesta saatiin kyynärsauvat avuksi ja mies haki kotiin.


Pari vuotta sitten todettu nivelrikko otti itseensä, päivystyksessä lääkäri sai polvesta nestettä pois ihan kunnolla ja kortisonia sisään. Nappeja vaihdettiin...

Päivystys toimi aivan loistavasti: Ei tarvinnut odottaa yhtään, suoraan lääkäriltä toimenpidehuoneeseen, taitava lääkäri hoiti kivuttomasti punktion ja tunnissa olin jo kotona. Hienoa palvelua. Kiitos terveyskeskuksemme ja erinomaisen taitava lääkäri Joel Matjus!


Hauskana yksityiskohtana on taloyhtiössämme samaan aikaan työn alla räystäskourujen vaihto. Kotimme piha oli suljettu autoliikenteeltä ja jos jonkinlaiset härvelit olivat vallanneet kulkuväylät. Jouduin puikkelehtimaan koneitten välistä sauvoineni lumisessa pihassa, mutta onnistuin kaatumatta. Hieman haasteellista, kun toinen jalka ei varannut laisinkaan.

Kotona yläilmoissa miehet seisovat olohuoneen ikkuinoiden takana nostolavallaan, mutta eivät taida ehtiä töiltään kurkkia sisään minun sauvakävelyharjoituksia. Minä sen sijaan olen seurannut heidän puuhiaan. Kauheaa touhua seitsemännessä kerroksessa huojuvalla nosturilla! Onpa jotain huvia tässä elämän hitaudessa... Hih!

5 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Voi ei! Toivottavasti toivut kuitenkin joulun viettoon. Vähän samaa ongelmaa on ollut itsellä, mutta en ole vielä "uskaltanut" mennä tarkempaan syyniin. Tsemppiä ja hyvää joulun odotusta!

Jaana kirjoitti...

Kiitos myötäelämisestä. Neljäs päivä sairauslomalla ja kävely sisällä onnistuu jo ilman keppejä. Vielä 3 päivää aikaa toipua, joten ehkä uskallan sitten lähteä taas töihin. Katsotaan...

Minulla kaksi vuotta sitten todettiin nivelrikko. Sen jälkeen ei ole ollut mitään oireita, kunnes nyt. Saa nähdä, kuinka kauan tämä vasempi, ns. parempi polvi pelittää, vaikka käytännössä on huonompi. Ortopedi sanoi jo -19, että joskus tulevaisuudessa varmaan pitää nivel vaihtaa.

Jaana kirjoitti...

... niin ja paljon tsemppiä oman polvesi kanssa!

Tita kirjoitti...

Niin ja jos pitää leikkaukseen lähteä, niin vahva suositus Tampereen Coxa tekonivelsairaalalle. Jussi leikattiin sielä 2018 (lonkka) ja ei voi kuin kehua sairaalan toimintaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Pole sana, osanottoni. Nivelrikko ei ole leikin asia. Kipeää on, kokemuksesta...