lauantai 13. maaliskuuta 2021

Taidetta

 

 (Anneli Turja 2020)

Yllätykseksi oli ystäväni maalannut akvarellin meidän mökkirannasta. Maisema on minulle erityisen rakas, sillä täällä olen viettänyt elämäni kaikki kesät - välillä enemmän, välillä vähemmän. (Työssä on lasi päällä, joten kuva on erittäin huono, samoin kuvan laadusta johtuvat värit, sillä heijastuksia näkyy siellä täällä.) 

(Azha Nafeel 2021)

Tämän taulun on tehnyt nuori sri lankalainen ystäväni, entisen oppilaani sisar. Kehoitinkin häntä jatkamaan maalausharrastusta opintojensa ohessa, jos vain ehtii. Kun taitoja on, niitä kannattaa kehittää ja maalata vaikka vain omaksi iloksi. Samalla ilo leviää muillekin. 

Itse en osaa maalata, mutta nautin taiteesta suunnattomasti. On se sitten musiikkia tai kuvataidetta, kaikki kelpaa. Museokortti on mainio kapistus. Areenasta sekä YouTubesta pääsee korona-akanakin nauttimaan konserteista, ja netti on täynnä taidemuseoiden laadukkaita sivuja, joissa voi käydä ihailemassa taideteoksia ja lukea niistä kiehtovia juttuja. Ei pöllömpää, vaikka live-tilanteita jo kovasti kaipaakin.

Ei kommentteja: