maanantai 1. maaliskuuta 2021

Muumi-limsaa ja makkaraa


Sunnuntain auringonpaisteessa tehtiin retki mökille. Talviloma sai pirteän alun.


Aikoinaan sisaren lapsille piti olla retkellä aina mukana Muumi-limsaa. Siitä jäi perinne talven mökkiretkelle: Ainakin kerran pitää paistaa nuotiolla makkaraa ja juoda limua. Nyt taisi merkki vaihtua, ja juoma olikin tällä kertaa Smurffeja.   :>)


Retkieväät maistuivat niin hyvältä ulkona sinapin kera. Ja retkellähän kaikki syötävä maistuu...


Jäälle oli noussut vettä, ja niin oli kyllä edellisellä kerrallakin. Piti nopsasti astella pois, ettei nastakengät kastuneet. Kumisaappaita en viitsinyt jalkaan vaihtaa.


Kaiken hassuttelun jälkeen tehtiin ihan hommiakin: Luotiin polkuja lumesta ja ylämökin alaveranta tyhjennettiin. Siihen kertyy aina lunta, kun ei ole katettu. Hyvä naulakko keksittiin, kun välillä piti vähentää vaatetta.


Kun me lähdimme, sisaren perhe tuli jatkamaan auringosta nautiskelua. He kävivät pilkillä ja pitivät ulkona nuotiolla pädin kanssa MM-hiihtojen kisakatsomoa. Hopeaa tuli taas!

Me ehdimme juuri ja juuri kotiin katsomaan parisprintin finaalia. Ehkä kiva nuotioreissu oli minulle kuitenkin mieluisampi, vaikka mitalikin tuntui tosi mukavalta. Hyvä Suomi: ihanat talvimaisemat meillä ja sankariurheilijat siellä jossain. Kyllä kelpaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Aika humahti täälläkin kisoja seuratessa.
Makkaranpasitoon mökille emme sentään ole vielä ehtineet. Teemme makkaranuotion sitten vasta, kun kaadamme puita.

Jaana kirjoitti...

Mukavaa aherrusta teillekin omassa mökkirannassanne!