maanantai 30. marraskuuta 2020

Niin marraskuista

 


Lauantaina ajeltiin mökille katsomaan marraskuista maisemaa. Hieman oli valkoista maassa, järvi aivan tyyni ja hiiskumaton hiljaisuus ympärillä. Niin kaunista!


Marraskuu - kuollut kuukausi - osaa näyttäytyä karuna ja ihanana. Tuli tunne, että juuri tällaisena loppusyksyn päivänä luonnossa on taianomaista viehätystä. 


Ihastelun lomassa pinosin klapit pressun alle kuivumaan ja samalla katsottiin sopivaa kuusta joulupuuksi kaupunkiin. Kävi niin hauskasti, että tien yli oli kaatunut iso kuusi, jonka latva oli oikein sopiva. Neljä viime joulua olemme olleet muualla, mutta nyt olemme taas kotona. On kiva saada mökiltä oikea joulukuusi tunnelmaa ja tuoksua tuomaan. 


Joku onneton otus oli nakertanut ylämökin seinään reiän ullakon katon ja hirsiseinän yhtymäkohtaan. Laitoimme siihen talven ajaksi puun tukkimaan kulkuaukkoa. Onneksi reikä oli pieni, mutta loisti kauas mustasta seinästä. Toivottavasti jyrsijä ymmärtää nyt vihjeemme ja osaa pysyä loitolla. Nakerrelkoon metsän puita. Niitä kyllä riittää!


Vene nautti talvilevostaan, hiljaisuus hiveli korvia ja marraskuinen maisema silmää. Oli ihana mökkiretki aivan adventin kynnyksellä. Vielä käydään hakemassa kuusi jouluksi. Sitten mökki jääkin odottelemaan talvisia ulkoilukelejä.

Ei kommentteja: