perjantai 13. marraskuuta 2020

Koronatestissä

 


Keskiviikkoaamuna herättyäni tajusin, että olen nuhassa. Ei muuta kuin kännykkä käteen ja ilmoittamaan esimiehelle, että lähden koronatestiin.

Jätin terveyskeskukseen soittopyynnön, eikä aikaakaan, kun sieltä pirautettiin takaisin. Kysyttiin ensimmäiseksi, että onko minulla auto käytettävissä ja olihan se. Sain drive-in-testiajan puolen tunnin päähän.

Minä en onnekkaana ole tarvinnut vielä aiemmin koronatestiä, joten mielenkiinnolla ajelin maski kasvoilla katsomaan, millainen se on. Tikun nenään työntämisestä on kiirinyt monenlaisia juttuja... Ajoin suoraan telttakatokseen, avasin auton ikkunan ja hoitaja tuli nopeasti suojavarusteissaan selittämään testin otosta. Hän antoi myös ohjemonisteen sekä nenäliinan, jos silmät vuotavat. 

Sitten se alkoi: Tikku työnnettiin syvälle sieraimeen, sitä pyöräytettiin ja hetkessä homma oli ohi. Ei sattunut, ei vuotanut vettä silmistä eikä tuntunut edes epämiellyttävältä. Ehkä kuin olisi hieman mennyt vettä nenään. Helppo homma!

Kotona noudatin kuuliaisesti ohjetta, ja ryhdyin täyttämään Omataysin lomaketta netissä kahden edellisen vuorokauden kontakteista. Jos olisin positiivinen, jäljitystä helpottaisi valmiiksi täytetyt tiedot. Kohtaamisissa olikin muistelemista, vaikka olen käynyt vain työssä ja ruokakaupassa. 

Olin kotikaranteenissa yksin ja mietiskelin, kuinka hyvä asia tällaisessa tilanteessa on kaksi asuntoa. Toinen voi linnoittautua ylhäiseen yksinäisyyteen ja olla tartuttamatta muita. Ruokakassi tuotiin oven taakse, ja sain mm. rakastamiani hedelmiä, jotka olivatkin ihan loppu. 

Puolentoista vuorokauden jälkeen tuli tekstiviesti labrasta, jossa kerrottiin negatiivinen testitulos. En ollut osannut edes jännittää vastausta. Olin ajatellut, että koulussa kiertävä flunssanpoikanen oli minutkin saanut uhrikseen. Mutta kun ei voi olla varma, on hienoa, että heti pääsee testaukseen.

Nuha näyttää menevän nopeasti ohitse. Enää ei tarvitse edes niistää. Maanantaina pääsen taas jatkamaan töitä innokkaiden ekaluokkalaisten kanssa. Milloinkahan seuraava testikerta iskee? Näitä reissuja voi tämän talven aikana tulla enemmänkin. 

Ei kommentteja: