keskiviikko 26. elokuuta 2020

Urkuviikko

 


Seurakuntamme järjestämä urkuviikko soi viime viikolla kahdeksannentoista kerran. Kuusi konserttia, joista kaksi oli ilmaista, keräsivät ihan mukavasti väkeä. Järjestelyt sujuivat, turvavälejä pidettiin ja saimme taiteilijoilta kiitosta: "Pidettiin kuin piispaa pappilassa!" Olihan se kiva kuulla. Taisi yleisökin pitää konserteista, ainakin suosionosoituksista päätellen.

Jari Linjama, Anu Mattila 16-vuotiaan poikansa Leevi Mattilan kanssa, Esa Toivola, Ulla Törmä ja Sami Salomaa sekä oman seurakuntamme kanttorit loihtivat mukavan erilaiset konsertit. Oli puhtaita urkukonsertteja sekä vokaalimusiikkia, vanhojen mestareiden säveliä sekä uudempaa urkumusiikkia. Bach, Merikanto, Vierne, Mendelssohn-Bartholdy, Franck, Kilpinen, Maasalo, Erkkilä, Heikkilä... Säveltäjiä löytyi barokista nykyaikaan.

Työpäivän jälkeen puuhailin luokassa pitkälti illansuuhun, pistäydyin kakkoskodissa kahvilla ja sitten riensimme klo 18 alkavaan konserttiin. Konsertin jälkeen auton nokka kääntyi kohti mökkiä, jossa ei sitten ehtinyt juuri mitään muuta kuin kastella pihakukat, ehkä pulahtaa uimassa ja sitten iltauutisille. Ihan työstä kävi!

Vaikka konserttisarjan järjestäminen kuluttaa lukemattomia työtunteja useilta henkilöiltä, monia palavereja pidetään, puhelut ja sähköpostit työllistävät, niin lopputulos kuitenkin palkitsee vaivan. Oli taas niin ihania konsertteja, joiden merkitys vielä korostui korona-ajan musiikkitarjonnan niukkuuden keskellä. 

Olen onnellinen, kun olen saanut osallistua myös järjestelyihin. Itse musiikkinautinto tietysti vielä kruunasi kaiken.

Ei kommentteja: