perjantai 5. kesäkuuta 2020

Lomaoloa


Kesäloman alkuun on osunut parhaat mahdolliset säät: aurinkoa ja lämpöä. On mukava aloittaa loma, kun kesän tuntu on läsnä. Joskus sateessa ja viileässä kesäsäässä on töiden taas alettua ollut sellainen olo, että kesä ei saapunutkaan. Nyt on heti päässyt irti työstä, mieli on virkistynyt, keho lepääntynyt ja olo on ihan toisenlainen kuin vielä viikko sitten. Toisaalta loma on loma, vaikka sää olisi millainen.


Ensimmäisiin lomapäiviin osui liputuspäivä. Loman alun kunniaksi on aina liputettu - tänä vuonna sisarentyttären lakkiaispäivän kunniaksi - ja eilenkin sain vetäistä lipun salkoon puolustusvoimain lippujuhlan päivän kunniaksi. Minä liputan aina, kun on vähänkin aihettaa. 


Ensimmäiset lomapäivät ovat kuluneet mökillä ihmetellessä. Vihdoin on kesä, luonto kauneimmillaan ja lintujen huumaava sirkutus joka puolella. Kielot kukkivat ja ensimmäinen kimppu on sisällä maljakossa.


Olen istutellut kesäkukkia. Ostan itse vain keltaisia, mutta lahjaksi olen saanut monen värisiä. Kesäkukat ovat kauniita, ja lempikukkani, orvokki, kukkii juuri nyt niin ihanasti.


On ollut mahtavaa ruokailla ulkona verannalla. Tänään syötiin parsaa. Uimavedet ovat lämmenneet kovaa vauhtia, ja eilenkin pulahdin kaksi kertaa. Saunomisesta tulee nivelsärkyjä, joten sen kanssa pitää olla tarkkana. Pitää harrastaa vain lyhyitä saunomistuokioita.


Viime yönä satoi pitkästä aikaa ja tänään on pilvistä. Vesisadetta on luvassa huomennakin. Se tekee luonnolle hyvää. Ulkona tuoksuu raikkaalta.

Ei kommentteja: