sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Loma ja kesä


Hyvin erikoisen kevään työkuviot ovat vihdoin takana ja loman ensimmäinen päivä menossa. Pöllähtänyt olo, kuten aina kiihkeiden työkiireiden päätyttyä. Suvivirsi kaikuu mielessä...

Eilen juhlittiin sisarentyttäreni lakkiaisia lähimmän sukulaisjoukon kesken pihamaalla. Meitä oli kaiken kaikkiaan 10. Ylioppilaan isä joutui kesken kaiken lähtemään töihinkin, joten hyvin pysyimme turvarajoissa väkimäärän suhteen. Kunnon juhlat siirrettiin elokuuhun. Tuore ylioppilas oli kaunis ja halusi välttämättä olla paljain jaloin - neiti Kesäheinä! Kuvia otettiin kasapäin, syötiin kakkuja ja juteltiin pitkästä aikaa - tietenkin turvavälejä noudattaen ja käsidesiä annostellen. Ihanaa, että lämminhenkiset pihakekkerit saatiin pidettyä ja sää oli mitä parhain. Nuorille on kova paikka valmistua koronakeväänä, kun lähes kaikki suunnitelmat juhlan suhteen menivät pipariksi.

Illalla istuin mökin pihakeinussa ja vain katselin sekä kuuntelin luontoa. Nautin hiljaisuudesta, kesän lämmöstä ja tunteesta, että hurjasta työkeväästä selvittiin. Koville otti, yöunet ovat olleet vähissä ja uupumus painaa, mutta eiköhän se vähitellen haihdu kesätuulen vietäväksi.

Ihana kesä, ihana loma edessä!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Hyvää kesälomaa!

Jaana kirjoitti...

Kiitos! :>)