torstai 25. kesäkuuta 2020

Helle hellii


Kuinka ihana kesä voikaan olla! En lakkaa ihmettelemästä - ja nauttimasta. Kuumimmat päivät ovat käsillä, joten veneretkelle oli ihana aamulla lähteä. Aurinko ei paistanut vielä liian kuumasti ja järvi oli lähes tyyni.


Soutelin "saaristossa". Meidän mökin kohdalla ei ole saaria, mutta muutama kilometri pohjoiseen aukeaa pikkusaarten alue. Siellä oli tietenkin lokkien ja tiirojen pesiä sekä poikasia. En soutanut läheltä, joten linnut saivat jatkaa rauhassa omia puuhiaan.


Veneretken aikana huomasin taas kerran, että paatti on kauhean likainen. Niinpä ryhdyin kuuraamaan sitä juuriharjalla puhtaaksi heti maihin päästyäni. Venepaikalle ei vielä paistanut aurinko, joten hankaaminen ei ollut liian väsyttävää puuhaa. Jälkeenpäin piti ihan kuvata kätensä tuotos! Sain kuin sainkin yli 40 vuotta vanhan veneen taas puhtaaksi - melkein.


Minulle oli urakoinnin aikana paistettu pihvitomaattia. Ah, miten maistui hyvältä vaalean leivän ja tuoreen basilikan kera. Pääruokana olikin siikliä ja rapumarinoitua silliä, joka on sitä parasta kesäruokaa mökillä. Ja Virtain poikien keksimä Potturi on ihan huippu kesäperunoiden pesuun. Suosittelen!


Kuinkahan kauan näitä upeita ilmoja riittää? Ensi viikolla viilenee ja se on ihan hyvä. Saisi sataa myös. Letkulla olen kastellut nurmikkoa, mutta ei sekään loputtomiin auta. Kukkia pitää virkistää vedellä joka ilta, sillä niin kova paahde auringossa on. Luonto kaipaisi kipeästi jo vettä.


Silti... Onhan tämä lämpö ja aurinko niin ihanaa!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Eih! Ei saa kertoa siiklistä ja sillistä! Jos vaikka ensi kesänä pääsisi Suomessa käymään niin, että olisi uudet potut ja kantarellit...Loviisan tori on ihana, sieltä saa kaikkea paikallista, myös savukalaa. No niin, nyt rupeaa melkein kuola valumaan...

Jaana kirjoitti...

Voi harmi, ettet tätä herkkua saa siellä Espanjassa. Mutta toivossa on hyvä elää... Ja onhan siellä vaikka mitä muita ihanuuksia, joita ei taas Suomesta saa.

pappilanmummo kirjoitti...

Potturi on uusi tuttavuus.

Jaana kirjoitti...

Potturi on meillä suosikki - ihan kilpaillaan, kuka pääsee sitä rantaan ravistelemaan... Eipä ennen ole innokkaita perunan pesijöitä näin helpolla löytynyt!