sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Pieni lomanen


Virkistävä, pieni, neljän päivän helatorstailoma viimeisten koulupäivien keskellä teki todella hyvää mielelle. Mökillä aika kului kuin siivillä. Aiemmin hieman surin, etten ehdi seurata kevään tuloa etäkoulun ja muiden työjärjestelyjen vuoksi, kun piti olla kaupungissa. Viileät säät ovat kuitenkin hidastaneet vehreyttä. Valkovuokot ja narsissit olivat vieläkin mökillä kukassa ja ilahduttivat minua koko viikonlopun. Koivuissa on nyt pienet hiirenkorvat, mutta tullessa keskiviikkona ei kaikissa näkynyt vielä mitään. Järvi viilentää.


Lämpimät kevätpäivät oli mukava puuhata ulkona. Verannat saatiin kuntoon ja saunan katto ja räystäskourut putsattua. Haravoin  alamökin ympäristön ja laiturille menevät rappusetkin laitettiin paikoilleen. Saunottiin pari kertaa ja heitin vasta nyt talviturkin. Onkohan minusta tullut arkajalka? Ennen pulahdin heti jäiden sekaan, kun ranta vain hiukankin oli avoin.


Oli mukava seurata perhosia, jotka ilmestyivät oitis, kun aurinko lämmitti. Sitruunaperhoset ja suruvaipat lentelivät ja mökin seinällekin istahti kesäperhosia lepäämään. Sinitiaiset ja kirjosiepot hautoivat muniaan, tai sitten osa sisusti asuntojaan, kun heiniä kannettiin pönttöihin. Kävin myös ensimmäisellä souturetkellä. Oli kiva katsella maisemia, jotka nyt näyttävät erilaisilta kuin kuukauden päästä. Kaadoimme lipputangon ja kuurasin sen puhtaaksi. Nyt kelpaa liputtaa!


Orvokit kukoistavat, mustikka aloittelee kukintaansa ja joutsenet lentelivät edestakaisin. Korvasieniäkin kerättiin kymmenisen kappaletta. Kävelyretkillä niitä ei löytynyt kuin pikkiriikkisiä alkuja, mutta mökin pihapiirissä niitä oli ihan kunnon kokoisia. Minä en niitä syö, mutta joutavat parempiin suihin. Pidän sienistä, mutta aikoinaan olen myrkkyjä saanut sytostaattien muodossa elimistööni niin paljon, että nyt vältän näitä herkkuja. Keitetäänhän ne huolellisesti useampaan kertaan, mutta silti... Onneksi toiset saavat herkutella.

Ihana, aurinkoinen viikonloppu, joka antoi voimia viimeisiin koulupäiviin! 

Ei kommentteja: