perjantai 1. toukokuuta 2020

"Koivun oksaan korkealle..."


Vapun kunniaksi lähdimme parvekkeella syödyn aamupalan jälkeen auringonpaisteessa ajelemaan mökille. Siellä oli rastas tehnyt pesän pihapiiriin ja säikähdin puolikuoliaaksi, kun se lähti karkuun metrin päästä. Pesä oli soma ja munatkin se oli jo ehtinyt pyöräyttää.

Muistan, kuinka yhtenä kesänä hajoitimme 7 pesäntekelettä, jotka rastas yritti rakentaa ihan kulkuväylälle. Munia se ei ehtinyt. Onneksi älysi tehdä pesänsä lopulta kauemmaksi mökistä ja sai poikasetkin lentokuntoon. Kummallista, että hehtaaritolkulla on metsää ympärillä, mutta ovenpieleen vaan pitää päästä pesimään. En oikein ymmärrä rastaan sielunelämää.

Mökillä tuuletimme patjat ja vuodevaatteet sekä laitoimme ilmalämpöpumpun päälle. Siivouksen loppusuora häämöttää! Tuntuu niin kivalta ajatella, että viikon päästä voisin ehkä jo mennä yöksi mökille. Ihanaa!!!


Hovipuutarhurini piti ovet auki vappuna, ja mökkireissun yhteydessä ostin kaksi kassia keltaisia orvokkeja ja vielä pari amppeliakin. Osa meni mökille ja osa haudoille. Äidin ja isän haudan kävin paluumatkalla äitienpäivää varten laittamassa kuntoon.


Sillä aikaa, kun minä laittelin orvokkeja, kokki oli kotona loihtinut vappuaterian: halloum-juustosalaattia krutongeilla, keitettyjä porkkanoita ja paistettua lohta perunoiden kera. Kyllä maistui nälkäisissä suissa hyvältä.

Iloista vappua - virtuaalimuodossa tai ihan konkreettisesti juhlittuna! 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökkiaika lähestyy :)
Iloista vappua teille!

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Nyt on mökki siivottu ja odottaa asukkaita. :>)